Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. júna 2023, 8:58
Čas čítania 1:21
Jana Chovancová

Viac ako 40 reštaurácií, šesť toboganov aj Central Park. Takto vyzerá nová najväčšia výletná loď na svete (+ galéria)

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Najväčšia loď na svete svojich prvých pasažierov zrejme odvezie už budúci rok.

Predstav si, že ideš na dovolenku, kde máš všetko, na čo pomyslíš. Nastúpiš do výťahu, zvezieš sa a vystúpiš v akvaparku. Potom sa zvezieš znova a ocitneš sa v priestore plnom reštaurácií. Potom znova a zrazu si v parku. Znie to možno neskutočne, no nová najväčšia loď na svete ti skutočne ponúka všetko spomenuté. O tom, ako vyzerá, píše CNN

Nazýva sa Icon of the Seas a nedávno ju dokončili vo fínskej lodenici. Má za sebou prvú plavbu na otvorenom mori, počas ktorej podstúpila námorné skúšky pred jej pravdepodobným dodaním. To by malo byť už v októbri tohto roka, pričom prvá plavba s pasažiermi je naplánovaná na január 2024. Najväčšia loď na palube privíta 5 610 cestujúcich a 2 350 členov posádky. 

Spoločnosť Royal Caribbean International prezentuje loď Icon of the Seas ako evolučný vrchol výletných lodí. Loď využíva najnovšie technológie a výrobcovia stavali na 50-ročných poznatkoch z histórie spoločnosti. „Uvádzame ju ako dokonalú rodinnú dovolenku. Keď sa obzriete späť, na všetku tú energiu a čas, ktoré boli vynaložené na vytvorenie tejto lode, je to ohromujúce,“ povedal Michael Bayley, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Royal Caribbean International.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Na obrovskom plavidle nájdeš viac ako 40 druhov reštaurácií, bary, kopu atrakcií a zábavy, z ktorých množstvo je zahrnutých v cene. Najhlavnejším je však najväčší vodný park na svete na mori s názvom Category 6. Spustiť sa tam môžeš na šiestich obrovských toboganoch, vykúpať sa v siedmich bazénoch a oddýchnuť si v deviatich vírivkách. 

Čo sa týka lode a jej parametrov, rekordná je aj jej dĺžka 265 metrov. Nachádza sa na nej 20 poschodí rozdelených na osem častí a jej predpokladaná hmotnosť je 250 800 ton. Cestujúci majú k dispozícii až 28 typov ubytovaní, pričom si na svoje prídu rodiny s deťmi, ale aj tí, ktorí si chcú vychutnať krásny výhľad na more. 

Cena za sedemdňový pobyt a plavbu na takejto lodi ťa môže vyjsť od 1 700 do 1 900 dolárov (1 500 – 1 700 eur) a nadchádzajúce plavby nájdeš na hlavnej stránke spoločnosti.

Pozri sa, ako najväčšia loď na svete vyzerá

Icon of the Seas – najväčšia výletná loď na svete.Icon of the Seas – najväčšia výletná loď na svete.Icon of the Seas – najväčšia výletná loď na svete.Icon of the Seas – najväčšia výletná loď na svete.
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia