Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2023 o 8:13
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Kanye West čelí ďalšej žalobe: Fotografke ukradol fotku a použil ju bez povolenia, ona tým vraj prichádza o zárobok

MÓDA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Žiada o odškodné, suma je zatiaľ neznáma.

Raper Ye čelí ďalšej žalobe, tentokrát zo strany fotografky Michaely Efford. Tá v žalobe tvrdí, že Ye jej fotku použil bez povolenia, čím Efford prichádza o peniaze. O prípade informuje Hypebeast.

Editorka, ktorá kritizovala rasistickú mikinu

V súdnom spore ide konkrétne o fotografiu jednej z editoriek magazínu Vogue Gabrielly Karefa-Johnson. Ye ju zdieľal spolu s posmešným komentárom o jej vkuse v roku 2022 uprostred pálčivej debaty o nevhodnosti tričiek s nápisom White Lives Matter.

Tie známa módna editorka označila za „čisté násilie“ a kritizovala problematické aspekty módnej prehliadky Kanyeho Westa na Fashion Weeku. Karefa-Johnson sa v spore zastali napríklad Gigi Hadid, Hayley Bieber, ale aj samotná redakcia Vogue. Ak si na spor pamätáš len matne, tento článok ti pomôže osviežiť si pamäť

Odporúčané
Organizátori festivalu Rubicon: Stačilo málo a do Nitry by prišiel Kanye West. Ideme robiť niečo, čo tu ešte nikto nespravil Organizátori festivalu Rubicon: Stačilo málo a do Nitry by prišiel Kanye West. Ideme robiť niečo, čo tu ešte nikto nespravil 22. augusta 2024 o 12:30

Súdna žaloba, ktorú teraz podala Efford, tvrdí, že keď Ye použil jej fotografiu, pripravil ju tým o zisk. Fotografiu už nemôže ďalej predávať a zarábať na nej, preto v žalobe žiada o kompenzáciu. Výška sumy v žalobe nie je špecifikovaná.

Domov
Zdieľať
Diskusia