Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2023 o 8:13
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Kanye West čelí ďalšej žalobe: Fotografke ukradol fotku a použil ju bez povolenia, ona tým vraj prichádza o zárobok

MÓDA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Žiada o odškodné, suma je zatiaľ neznáma.

Raper Ye čelí ďalšej žalobe, tentokrát zo strany fotografky Michaely Efford. Tá v žalobe tvrdí, že Ye jej fotku použil bez povolenia, čím Efford prichádza o peniaze. O prípade informuje Hypebeast.

Editorka, ktorá kritizovala rasistickú mikinu

V súdnom spore ide konkrétne o fotografiu jednej z editoriek magazínu Vogue Gabrielly Karefa-Johnson. Ye ju zdieľal spolu s posmešným komentárom o jej vkuse v roku 2022 uprostred pálčivej debaty o nevhodnosti tričiek s nápisom White Lives Matter.

Tie známa módna editorka označila za „čisté násilie“ a kritizovala problematické aspekty módnej prehliadky Kanyeho Westa na Fashion Weeku. Karefa-Johnson sa v spore zastali napríklad Gigi Hadid, Hayley Bieber, ale aj samotná redakcia Vogue. Ak si na spor pamätáš len matne, tento článok ti pomôže osviežiť si pamäť

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024 o 14:30

Súdna žaloba, ktorú teraz podala Efford, tvrdí, že keď Ye použil jej fotografiu, pripravil ju tým o zisk. Fotografiu už nemôže ďalej predávať a zarábať na nej, preto v žalobe žiada o kompenzáciu. Výška sumy v žalobe nie je špecifikovaná.

Domov
Zdieľať
Diskusia