Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2023 o 13:30
Čas čítania 5:04
Richard Balog

8 high fashion tenisiek, ktoré sa už nepredávajú, ale milujeme ich. Takto vyzerajú ikonické modely Louis Vuitton či Balenciaga

8 high fashion tenisiek, ktoré sa už nepredávajú, ale milujeme ich. Takto vyzerajú ikonické modely Louis Vuitton či Balenciaga
Zdroj: StockX
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Tieto modely luxusných tenisiek v obchodoch už nenájdeš a reselleri ich predávajú za astronomické ceny, bohužiaľ.

Tenisky sú našou obľúbenou témou v rámci módy viac ako dekádu a vďaka spolupráci s online obchodmi Footshop a Queens pravidelne tvoríme výbery najlepších párov od športových značiek Adidas, Nike, Puma alebo Vans.

Tentoraz sme sa však pozreli na high fashion siluety, ktoré sa už nepredávajú v obchodoch, ale milujeme ich. Pozri si ikonické tenisky z dielní módneho domu Louis Vuitton s rukopisom Kanyeho Westa, najkrajší model s logom Balenciaga v histórii aj neprehliadnuteľnú siluetu Maison Margiela Future High. 

Všetky z týchto tenisiek majú v sebe niečo magické a vôbec by nám neprekážalo, ak by boli v budúcnosti opäť dostupné za retail ceny predajcov. V ponuke resellerov ich nájdeš, ale s niekoľkonásobnou prirážkou, bohužiaľ. 

Odporúčané
8 limitovaných párov tenisiek, do ktorých sa oplatí investovať. Majiteľom priniesli atraktívne zhodnotenie za krátky čas 8 limitovaných párov tenisiek, do ktorých sa oplatí investovať. Majiteľom priniesli atraktívne zhodnotenie za krátky čas 16. mája 2023 o 9:00
Acne Studios Rockaway
Zdroj: Acne Studios

Acne Studios Rockaway

Prvé tenisky vo výbere sú z dielní škandinávskej značky Acne Studios a ide o jednu z najatraktívnejších chunky siluet, ktorá bola uvedená na trh. 

Model s názvom Rockaway alebo v prípade ženskej verzie Technical sme prvý raz videli na prehliadke mužskej kolekcie jeseň/zima 2018 a ihneď si získal naše srdcia vďaka čistým tvarom, masívnej podrážke a zvršku z prémiovej kože, ktorú dizajnéri doplnili o syntetické materiály pre lepšiu odolnosť. V tomto konkrétnom prípade nás baví aj vyšúchaný vintage efekt, ktorý teniskám pridal na atraktivite. 

Retail bol približne 400 eur v závislosti od vyhotovenia, čo odzrkadľuje zvučnosť značky Acne Studios a kvalitu výroby v talianskych dielňach. Tenisky v súčasnosti nie sú dostupné v žiadnom obchode, ktorému by sme dôverovali, avšak pri troche šťastia ich nájdeš v ponuke resellerov. Bohužiaľ, nasledovateľ týchto tenisiek s názvom Bolzter nevyzerá vôbec dobre.

Balenciaga Arena
Zdroj: StockX

Balenciaga Arena 

Prvé high fashion tenisky, ktoré sme vlastnili viacerí v redakcii a dodnes ich milujeme, aj keď už sú v nenositeľnom stave. Vedenie francúzskeho módneho domu Balenciaga predstavilo model tenisiek s názvom Arena v roku 2014 a okamžite išlo o obrovský hit, ktorý nosili hviezdni raperi ako Kanye West, Pusha T či A$AP Rocky a videli sme ich v uliciach na každom týždni módy. 

Tenisky majú viacero charakteristických prvkov vrátane textúrovanej jahňacej kože v lesklej povrchovej úprave, voskované ploché šnúrky, strieborné kovania či koženú podšívku a tonálnu medzipodrážku. Dizajn siluety Balenciaga Arena je jednoduchý a nadčasový vrátane jednodielnych bočných panelov či širokého vypchatého jazyka.

V čase, keď boli tenisky Balenciaga Arena dostupné v obchodoch, stáli 395 eur. Dnes tenisky nájdeš napríklad v ponuke StockX, pričom ich cena sa začína od približne 600 eur v závislosti od vyhotovenia. Na porovnanie, dnes obuv spod rúk Demnu Gvasaliu kúpiš za podobnú cenu maximálne vo výpredaji. 

Kris Van Assche Multi Lace
Zdroj: HBX

KRISVANASSCHE Multi Lace

Belgický návrhár Kris Van Assche má za sebou štácie v módnych domoch Dior Homme či Berluti, ale najväčší rozruch na módnej scéne spôsobil tvorbou pod vlastnou, rovnomennou značkou, ktorá fungovala medzi rokmi 2005 a 2015.

Najznámejším návrhom Van Asscheho sú tenisky Multi Lace. Ako napovedá ich názov, dominantné sú predovšetkým šnúrky, ktoré obopínajú takmer celú vysokú siluetu v monochromatickom bielom farebnom vyhotovení. Vďaka detailom, ako je napríklad zips na päte, prepracovaný spôsob šnurovania, kovové očká a precízne prešívanie jednotlivých panelov, prinášajú tenisky KRISVANASSCHE Multi Lace odraz módneho priemyslu v období rokov 2012 a 2013, keď sa množstvo návrhárov snažilo o výraznú modernu. 

Retail týchto extravagantných tenisiek bol približne 350 eur, pričom v súčasnosti je veľký problém nájsť ich v kvalitnom stave, respektíve nové, nepoužité a v krabici. Ktovie, možno nás návrhár Kris Van Assche prekvapí a obnoví vlastnú značku spoločne s ikonickým modelom tenisiek Multi Lace.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia