Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
8 high fashion tenisiek, ktoré sa už nepredávajú, ale milujeme ich. Takto vyzerajú ikonické modely Louis Vuitton či Balenciaga
Louis Vuitton Don
Zdroj: GOAT

Louis Vuitton Don

Spoločnosť Louis Vuitton má vo výbere dvojnásobné zastúpenie, pričom oba modely tenisiek sú dielom Kanyeho Westa, ktorý spolupracoval s francúzskym módnym domom v roku 2009. V čase, keď bol kreatívnym riaditeľom Marc Jacobs, ktorý je autorom možno najlepších návrhov s monogramom ikony luxusnej módy.

Limitovaná edícia tenisiek Louis Vuitton Don odkazuje na estetiku oboch tvorcov. Ide o jednu zo subtílnejších siluet, ktoré West navrhol, a je skonštruovaná zo sortimentu prémiových vrstiev kože a semišu v jemnom svetlohnedom farebnom vyhotovení s lakovanou pätou a jazykom. Nechýba ani spomínaný kvetinový monogram na medzipodrážke spoločne s logami módneho domu, ktoré sú z bočnej strany a na jazyku. 

Okrem tejto minimalistickej farebnej schémy boli v predaji aj červené, čierne a fialovo-ružové tenisky Don. Vyhotovenie s prívlastkom Cream kúpiš cez StockX od približne 12 000 eur v závislosti od požadovanej veľkosti. 

Louis Vuitton Jasper
Zdroj: Sotheby's

Louis Vuitton Jasper 

Z rovnakej kolekcie Kanyeho Westa pre Louis Vuitton sú aj tenisky s označením Jasper, ktoré nájdeš v ponuke resellerov od približne 5 000 eur.

Kontroverzný interpret v tomto prípade zvolil názov po svojom priateľovi a uznávanom stylistovi Ibn Jasperovi. Vrchná časť tenisiek sa vyznačuje patchworkovou aplikáciou, ktorá obsahuje kožené vrstvy v sivom vyhotovení s rôznymi textúrami a technikami skladania, zatiaľ čo rebrované semišové obloženie na päte zodpovedá tónu podšívky jazyka v hnedej farbe. Luxusný vzhľad posilňujú šnúrky so strapcami a zlatými zámkami na koncoch, ale aj dva remienky so zapínaním na suchý zips.

Najzaujímavejším prvkom tenisiek je žiarivá ružová medzipodrážka s klasickým kvetinovým monogramom, ktorá vytvára kontrast k zvršku. Z nášho pohľadu ide o najkrajší pár tenisiek, ktorý navrhol Kanye West. Čo hovoríš ty?

Maison Margiela Future High
Zdroj: GOAT

Maison Margiela Future High

Čestné miesto vo výbere má aj spoločnosť Maison Margiela, a to vďaka extravagantnej siluete Future High, ktorú, ako inak, preslávil Kanye West počas turné k albumu Yeezus v roku 2013. Od tohto momentu sa predávali rýchlosťou svetla vždy, keď boli dostupné v obchodoch, a ošiaľ trval približne do roku 2016. 

Charakteristickými prvkami tenisiek Maison Margiela Future High je nadrozmerný remienok na suchý zips, pod ktorým je schované šnurovanie. Model odborne vyrobený v Taliansku je zakončený kontrastným bielym stehom na päte, pričom má elegantný šmrnc a zároveň futuristický a inovatívny dizajn, ktorý vyzdvihujú jednotlivé línie ostrých tvarov a tonálna gumová podrážka. V portfóliu značky sú aj originálne vyhotovenia v metalických stvárneniach či verzie pokryté umelou kožušinou.

Retail týchto tenisiek Maison Margiela bol približne 700 eur a v súčasnosti sú takmer nedostupné vo väčšine vyhotovení aj veľkostí. Ak by sme si mohli vybrať jednu siluetu z tohto výberu, naša voľba by padla práve na model Future High.

Raf Simons Trekker 1
Zdroj: StockX

Raf Simons Super Trekker 1

Raf Simons patrí medzi najlepších návrhárov za posledných tridsať rokov, ktorý sa v súčasnosti naplno venuje tvorbe po boku Miuccie Prada v talianskom módnom dome. Časy, keď Belgičan s jedinečnou estetikou tvoril pod vlastnou rovnomennou značkou, sú minulosťou, ktorú si pripomenieme prostredníctvom dvoch siluet tenisiek.

Prvými sú tenisky Super Trekker 1, ktoré vznikli v spolupráci s Adidas Originals, pričom Simons ich predstavil ako súčasť kolekcie na obdobie jar/leto 2014. S potešením by sme ich vlastnili a nosili aj v roku 2023. Bohužiaľ, nájsť pár v adekvátnom stave za normálnu cenu je veľmi náročná úloha. Veríme, že vedenie spoločnosti Adidas jedného dňa otvorí svoje archívy a tenisky budú dostupné v predaji za retail okolo 200 eur. Zatiaľ si nastav upozornenie na StockX na svoju veľkosť.

Táto high fashion silueta prišla na trh v odvážnej farebnej schéme v materiálovej kombinácii sieťoviny, kožených panelov a silikónových detailov, ktoré prezentujú jedinečný a osobitý dizajn typický pre Simonsovu tvorbu.

Raf Simons Velcro Strap
Zdroj: HBX

Raf Simons Velcro Strap 

Posledným párom tenisiek, na ktorý spomíname a ktorý nám chýba v aktuálnej ponuke obchodov, je model Velcro Strap od Rafa Simonsa. Pravdepodobne najznámejší dizajn obuvi spod rúk belgického módneho mága patril niekoľko dlhých sezón medzi stálice na parížskom prehliadkovom móle aj v uliciach na každom týždni módy. 

My sme vybrali obľúbený štýl Velcro v elegantnom bielo-čiernom farebnom vyhotovení s textilným telom a gumovou podrážkou. Dizajn s vysokým profilom, prešívanými vypchávkami na členkoch a charakteristickými remienkami na suchý zips zostal zachovaný a výsledok poteší aj v roku 2023.

Retail tenisiek Raf Simons Velcro High Strap začínal na sume okolo 400 eur a v súčasnosti ich reselleri predávajú za astronomické ceny, obzvlášť holografické vyhotovenia. Väčšina kusov bola vyrobená v portugalských alebo talianskych dielňach, čomu zodpovedá prvotriedna kvalita spracovania.

Odporúčané
Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky   Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky 21. mája 2023 o 18:15
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia