Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Nay.sk.
24. mája 2023, 9:23
Čas čítania 1:09
Sponzorovaný obsah

Najlepšie herné notebooky 2023 v pomere cena/výkon

Najlepšie herné notebooky 2023 v pomere cena/výkon
Zdroj: 123rf/Elnur
TECH HRY MODERNÉ TECHNOLÓGIE NOTEBOOKY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Zoznámte sa s novinkami v hernom svete notebookov. Výkon, vychytávky a tie najnovšie tipy, ktoré myslia aj na vašu peňaženku.

Vybrať si výkonný notebook pri neobmedzenom rozpočte nie je žiadna veda, nehovoriac o herných notebookoch. Ak však úspory nie sú vysoké, obzerajte sa po kúskoch, ktoré ponúkajú za menej peňazí dosť dobrú muziku.

Herné notebooky a najdôležitejšie parametre

Asi nebude na škodu spomenúť, že herné notebooky sa aj pri tom najskvostnejšom prevedení nevyrovnajú nadupanej hernej zostave a ich cena môže byť predsa vyššia. Dôvod je jednoduchý – málo miesta, do ktorého je potrebné dostať dobrý výkon.

Herný notebook bude výborným parťákom pri hrách, ak bude mať:

  • výkonný procesor – zaisťuje plynulú hru bez zbytočných zásekov. Procesory novej generácie pravidelne predstavujú najväčší konkurenti, spoločnosti AMD a Intel. Ak chcete ušetriť, nekupujte najnovší procesor, siahnite po tom o rad nižšie – jeho cena bude prívetivá a výkon postačujúci;
  • nadupanú grafiku – šetriť netreba na výbornej grafike. Herné notebooky vás vďaka nej vtiahnu do deja ani nebudete vedieť ako. Spoločnosť NVDIA tento rok predstavila svoje grafické karty GeForce RTX 4090, ktoré priniesli oproti predchodcom 3-krát vyššiu efektivitu;
  • dosť veľkú pamäť – aby vaša hra plynula ako má, myslite na dobrú pamäť. Ak sa nechystáte streamovať, postačí vám 8 GB, 16 GB je príjemný štandard. 

Herné notebooky, ktoré vás nezruinujú

Vybrať si dnes mašinu, ktorej parametre stoja na výslní, nie je problém. Kumštom však bude kúpiť si herný notebook s dobrým pomerom cena/výkon.

Práve v tejto kategórii narazíte na nejeden notebook Lenovo s výbornou skladovou dostupnosťou a zaujímavým vybavením s prihliadnutím k predajnej cene. Herné notebooky Lenovo IdeaPad Gaming zoženiete pod 1 000 €. Práve tento rad má v sebe zabudovanú grafickú kartu Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, ktorú u konkurentov nájdeme bežne pri herných notebookoch vo vyšších cenových kategóriách.

Dopriať si dobrý herný notebook za slušnú cenu nie je nemožné. Skúste to, svet hier na vás čaká.

Domov
Zdieľať
Diskusia