Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Nay.
24. mája 2023, 13:20
Čas čítania 1:37
Sponzorovaný obsah

Top funkcie Apple Watch 8

Top funkcie Apple Watch 8
Zdroj: nay.sk
TECH NAY SMART HODINKY
Uložiť Uložené

Cupertínsky inovátor Apple má v segmente smart hodiniek popredné postavenie. Apple Watch 8 sú jeho najnovšou generáciou. Aké vylepšenia a novinky nám prinášajú najnovšie chytré hodinky?

Keď Apple v roku 2015 predstavil svoje smart hodinky Apple Watch, zmenil technologický svet. Každoročne sa snaží prichádzať s inováciami v oblasti zdravia a fitness. Najnovší model Apple Watch 8 má množstvo parametrov totožných s predchádzajúcou 7. generáciou. Prichádza však aj s inováciami, napríklad v podobe nového senzora na meranie teploty či inými užitočnými funkciami.

Displej: Výborná čitateľnosť na slnku

Hlavnou dominantou je krásny Retina OLED displej s rozmerom 1,9“, vybavený vysokým jasom 1 000 nitov pre dobrú čitateľnosť aj na priamom slnku. Nechýba ani Always-on displej, ktorý vám umožní sledovať notifikácie na hodinkách nonstop. Obrazovka je pokrytá Ion-X sklíčkom odolným voči poškriabaniu.

Výdrž batérie a výkon: Nový režim nízkej spotreby

Hodinky sú poháňané novým procesorom S8, ktorý má výkonu na rozdávanie, a zaistí vám tak plynulý chod všetkých aplikácií. Dostatok miesta zabezpečí 32 GB úložisko, pričom pre užívateľov je dostupných 28 GB.

Výdrž Apple Watch 8 je 18 hodín a novinkou je režim nízkej spotreby energie. Ten vypne niektoré postrádateľné funkcie a výdrž sa zvýši na 36 hodín.

Funkcie: Najviac vylepšení v 8. generácii Apple Watch

Základom nového modelového radu je operačný systém watchOS 9, ktorý prináša novinky v meraní športových funkcií alebo pripomienky užívania liekov. Pokiaľ vlastníte tiež MacBook Air, tak si ho môžete odomknúť hodinkami bez nutnosti zadávať heslo a schvaľovať požiadavky aplikácií.

Odporúčané
Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom 15. októbra 2023, 10:00

Apple Watch 8 disponujú senzormi na meranie hladiny kyslíka, srdcového tepu a srdcovej aktivity (EKG) a novinkou je senzor na meranie teploty. Smart hodinky snímajú teplotu počas spánku a dokážu ženám presnejšie určiť dátum ovulácie.

Vybavené sú aj barometrom, Wi-Fi, GPS, elektronickým kompasom, NFC a najnovším Bluetooth 5.3, ktorý si jednoducho prepojíte s Apple AirPods, a môžete tak počúvať vašu obľúbenú hudbu pri behu. Zaujímavou novinkou je funkcia detekcie autonehody, ktorá vám v prípade kolízie zavolá pomoc.

Design: Nové farebné prevedenia

Apple Watch 8 prebrali dizajn po predchádzajúcej generácii a sú dostupné v dvoch veľkostiach 41 a 45 mm. Hodinky ponúkajú nové farebné prevedenia a vybrať si môžete hliníkovú verziu v čiernej, striebornej, bielej alebo červenej farbe. Oceľová verzia je dostupná v grafitovo šedej, striebornej a zlatej farbe.

Záverečné hodnotenie Apple Watch 8

Chytré hodinky od Applu vo svojej 8. generácii prinášajú oproti predchádzajúcej triede niekoľko vylepšení v podobe nového senzora na snímanie teploty, možnosti detekcie autonehody alebo režimu nízkej spotreby energie. Sú nabité radom funkcií a senzorov pre meranie a posúvanie vášho tréningu. Kalifornský gigant Apple svojimi hodinkami Apple Watch 8 posunul latku smart hodiniek zase o kúsok ďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia