Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. mája 2023, 13:54
Čas čítania 0:58
Eduard Starkbauer

VIDEO: Lionel Messi sa ospravedlnil PSG. Je mi ľúto, čo som spravil, hovorí Argentínčan po ceste do Saudskej Arábie

ZAHRANIČIE LIONEL MESSI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Hráč argumentuje pracovnými povinnosťami. Z krajiny má pritom na stole astronomickú ponuku na prestup.

Argentínsky futbalista Lionel Messi sa ospravedlnil za svoju kontroverznú cestu do Saudskej Arábie. Výlet, ktorý podnikol bez povolenia Paríža Saint-Germain, si vyžiadal ostrú kritiku fanúšikov a majster sveta sa dočkal aj dvojtýždňovej suspendácie. 

Vo videu, ktoré publikoval na Instagrame, povedal, že mu je ľúto, čo spravil a čaká na rozhodnutie klubu. Jeho cesta vraj bola súčasťou kontraktu vyslanca pre cestovný ruch v arabskej krajine a nemohol ju zrušiť. Ospravedlnil sa hráčom a organizácii, vynechal však fanúšikov, ktorých časť sa podľa CNN netají ostrou kritikou jeho postoja.

Do krajiny, v ktorej pôsobí jeho večný rival Cristiano Ronaldo, odcestoval po domácej prehre s FC Lorient 1 : 3, keď tréner Christophe Galtier zrušil zvyčajný voľný deň po zápase. Keď Messi absentoval na tréningu, klub zamietol jeho žiadosť o povolenie odcestovať. Hráč pritom vo videu tvrdí, že o tomto rozhodnutí nevedel.

Vo francúzskej metropole silnejú hlasy, ktoré by rady videli Messiho odchod. V lete vyprší 7-násobnému držiteľovi Zlatej lopty s PSG dvojročný kontrakt a okrem návratu do FC Barcelona sa skloňuje práve ponuka zo Saudskej Arábie. Klub Al-Hilal už hráčovi oficiálne ponúkol kontrakt v astronomickej výške 400 miliónov dolárov za jedinú sezónu.

Anketa:
Kam budú smerovať futbalové kroky Lionela Messiho?
Ostane v PSG.
Vráti sa do FC Barcelona.
Kývne na ponuku zo Saudskej Arábie.
Vyskúša si americkú MLS.
Ostane v PSG.
4 %
12 Hlasov
Vráti sa do FC Barcelona.
52 %
148 Hlasov
Kývne na ponuku zo Saudskej Arábie.
41 %
118 Hlasov
Vyskúša si americkú MLS.
2 %
7 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia