Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Dlesková
9. apríla 2023 o 10:03
Čas čítania 0:51

„Dnes na tejto hore nezomrieme.“ Najbohatší Čech Petr Kellner po páde vrtuľníka ešte dve hodiny žil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
„Dnes na tejto hore nezomrieme.“ Najbohatší Čech Petr Kellner po páde vrtuľníka ešte dve hodiny žil
Zdroj: PPF

Vyšetrovanie nehody, pri ktorej zomrel Petr Kellner a niekoľko ďalších ľudí, prinieslo nové informácie. Český miliardár po páde upokojoval druhého Čecha, ktorý nešťastie prežil.

Český miliardár Petr Kellner bol po nehode vrtuľníka v marci 2021 ešte dve hodiny nažive. Podľa advokátky, ktorú si najala podnikateľova rodina, upokojoval druhého Čecha, Davida Horvátha, na palube. Ten nakoniec haváriu ako jediný prežil.

„Neboj sa, dnes na tejto hore nezomrieme. Musia po nás prísť do hodiny,“ povedal miliardár po páde Horváthovi. Aljašskému denníku Anchorage Daily News to povedala Horváthova advokátka Tracey Knutson.

K tragickej nehode došlo 27. marca 2021. Miliardár Petr Kellner bol na palube vrtuľníka Airbus AS350 B3 spolu s ďalšími piatimi osobami. Stroj sa zrútil blízko ľadovca Knik na Aljaške. Nešťastie neprežili ani ďalší Čech Benjamin Larochaix, dvaja sprievodcovia horskej chaty Tordrillo Mountain Lodge Gregory Harms a Sean McMannany, a pilot helikoptéry Zach Russel. Viac o tom, čo sa vtedy presne stalo, si môžeš prečítať v tomto článku.

Žaloba na tri firmy

Pozostalí po Kellnerovi vlani podali žalobu pre zabitie z nedbanlivosti na tri firmy. Tie  prevádzkovali Kellnerov výlet za adrenalínovým lyžovaním na Aljaške alebo sa podieľali na záchranných prácach. Podľa žaloby sa po havárii vrtuľníka neaktivovalo zariadenie, ktoré malo oznámiť pád stroja a jeho polohu. Informuje o tom Anchorage Daily News.

Vdova po miliardárovi Renáta Kellnerová sa tento rok stala najbohatšou Češkou a jej majetok je v prepočte asi 356 miliárd korún. Kto sa umiestnil za ňou, zistíš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia