Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
9. apríla 2023 o 8:50
Čas čítania 0:29

Na Twitteri opäť nájdeš účet Putina: sociálna sieť zrušila obmedzenia pre kremeľské profily

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Po vypuknutí vojny na Ukrajine účty kremeľských predstaviteľov na Twitteri odstavili. Dnes to však tak už nie je.

Odkedy Elon Musk odkúpil Twitter, na sociálnej sieti už viac nefungujú obmedzenia účtov ruských politikov. Ako píše portál Telegraph, potvrdila to analýza sociálnej siete, ktorá ukázala, že výsledky vyhľadávania, časová os, ako aj nástroje odporúčaného obsahu zobrazujú prokremeľských používateľov.

Nachádza sa medzi nimi napríklad prezidentský účet Vladimira Putina či ruského ministerstva zahraničných vecí. Oba tieto účty po vypuknutí vojny na Ukrajine odstavili.

Ako ďalej portál píše, v apríli minulého roka sa totiž spoločnosť Twitter vyjadrila, že nebude „rozširovať ani odporúčať vládne účty patriace štátom, ktoré obmedzujú prístup k slobodným informáciám a sú zapojené do ozbrojeného vojnového konfliktu“. Najväčším kameňom úrazu je, že sociálne siete sú považované za kľúčovú súčasť dezinformačnej kampane Ruska.

Spoločnosť Twitter sa doposiaľ k téme opätovného obnovenia kremeľských účtov nevyjadrila.

Domov
Zdieľať
Diskusia