Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. apríla 2023 o 9:04
Čas čítania 0:30

Hromadná otrava: vyše 100 ľudí sa v Česku otrávilo vo vietnamskej reštaurácii, 64 z nich diagnostikovali salmonelu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pred štyrmi rokmi sa obyvatelia mesta otrávili aj po požití kuracieho kebabu.

Po návšteve vietnamskej reštaurácie Chich’s Food v českom meste Hradec Králové trpelo črevnými ťažkosťami vyše 100 osôb. Až u 64 z nich sa navyše potvrdila nákaza salmonelózou. V nemocnici podľa TV Nova zostávajú 2 dospelí a 2 deti. Otrava sa u väčšiny pacientov prejavovala bolesťami čriev, vracaním, únavou a horúčkami. 

„Za týždeň, odkedy vznikla táto kalamita, prešlo nemocnicou už päťdesiat ľudí,“ spresnil Zdeněk Tušl z Fakultnej nemocnice Hradec Králové. ​Prípadom sa už zaoberá aj česká polícia. Podobné vyšetrovanie kriminalisti viedli v Hradci Králové aj pred štyrmi rokmi, keď sa vyše 80 ľudí otrávilo po požití kuracieho kebabu.

Vietnamskú reštauráciu už úrady zatvorili. Jej majiteľka súčasnú situáciu ľutuje. „Veľmi ma to mrzí, je to neakceptovateľné. Teraz nemôžem urobiť nič iné než reštauráciu zavrieť a verejne sa všetkým ospravedlniť,“ vysvetľuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia