Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. apríla 2023 o 21:25
Čas čítania 0:38

Hady v lietadle! Vystrašený pilot musel núdzovo pristáť, lebo na sedadle zbadal smrteľne jedovatú kobru

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Had sa plazil po pilotovej sedačke.

Juhoafrický pilot Rudolph Erasmus musel núdzovo pristáť pri svojom lete z Bloemfonteinu do Pretórie. Počas letu si všimol, že sa mu po sedadle plazí smrteľne jedovatá kobra kapská, píše BBC.

„Cítil som taký chladivý pocit, ako sa mi plazil po košeli. Keď som sa otočil doľava a pozrel sa dole, videl som kobru, ako ustupuje hlavou dozadu pod sedadlo,“ povedal. V lietadle bol Erasmus s ďalšími štyrmi ľuďmi.

Keďže nechcel spôsobiť paniku, zachoval pokoj a pasažierom povedal, že musia núdzovo pristáť. „Informoval som pasažierov: ‚Počúvajte, v lietadle je had, je pod mojím sedadlom, tak sa skúsme dostať na zem čo najskôr,‘“ povedal Erasmus. Podľa neho zavládlo na palube absolútne ticho. „Počuli by ste spadnúť ihlu a myslím, že všetci na chvíľu zamrzli.“

Lietadlo núdzovo pristálo v meste Welkom. Prítomnosť hada vraj nebola úplným prekvapením. Dvaja pracovníci uviedli, že ešte pred odletom zbadali hada, ktorý sa skryl pod lietadlo, no nevedeli ho vypátrať. Hada v lietadle nevedeli nájsť ani po núdzovom pristátí.

kobra v lietadle
Zdroj: Unsplash/Godwin Angeline Benjo, LinkedIn/Rudolf Johannes Erasmus
Domov
Zdieľať
Diskusia