Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. apríla 2023 o 14:10
Čas čítania 0:29

FOTO: Rusi sa boja, že Ukrajinci spustia masívny útok na Krym. Satelitné zábery ukazujú, ako sa na to posledné týždne pripravujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusi možno budú musieť Krym brániť už v blízkej budúcnosti, tvrdí vojenský analytik Ján Matvejev.

Rusko na okupovanom území Krymu vybudovalo rozsiahly systém zákopov. Tie podľa satelitných záberov spoločnosti Maxar Technologies vytvorilo v priebehu posledných týždňov.

Na nižšie priloženej fotografii je viditeľné porovnanie z 27. februára a 12. marca. Ako píše The Washington Post, ktorý vo svojej analýze priložil viacero satelitných záberov, Rusi sa s najväčšou pravdepodobnosťou pripravujú na potenciálnu ukrajinskú ofenzívu.

Ukrajinské vedenie na čele s prezidentom Volodymyrom Zelenským sa už v minulosti zaviazalo zabrať naspäť celé ukrajinské územie vrátane Krymu, ktoré Rusko anektovalo ešte v roku 2014.

Ruský prezident Vladimir Putin naopak vyhlásil, že sa Krymu a zvyšných dobytých území Moskva nikdy nevzdá. Ruský vojenský analytik Ján Matvejev s odkazom na zábery tvrdí, že armáda chápe nutnosť obrany Krymu, ktorá môže prebehnúť už „v blízkej budúcnosti“.

Rusko
Zdroj: Maxar
Domov
Zdieľať
Diskusia