Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. apríla 2023 o 15:04
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Šeliga a Žitňanská odchádzajú zo Za ľudí. Naznačili, aká bude ich politická budúcnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti.

Poslanci Národnej rady SR Juraj Šeliga a Jana Žitňanská končia v strane Za ľudí. Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti.

K politickej budúcnosti sa zatiaľ bližšie nevyjadrili, ale naznačili, akou cestou sa plánujú vydať. Šeliga plánuje oznámiť svoje rozhodnutie po Veľkej noci. Dodal, že spolu s ním odchádza viacero radových členov strany.


Šeliga pripomenul, že stranu Za ľudí spoluzakladal. „Strana sa však časom dostala na ďalšiu križovatku a rozhodla sa ísť cestou, na ktorej sa už nemôžem podieľať. Moja predstava udržať ju ako stranu, ktorú sme spoluzakladali s Andrejom Kiskom, sa ukázala ako naivná,“ komentoval.


Žitňanská ukončila svoje členstvo v strane koncom minulého týždňa. „Svoju politickú budúcnosť nevidím v zbližovaní sa s OĽANO a nechcem stáť v ceste kolegom, ktorí to tak cítia. A či ešte nejaká politická budúcnosť bude, bude otázkou okrem iného aj ďalších rozhovorov, najmä s mojimi najbližšími,“ uviedla. Šeliga aj Žitňanská pôsobili v predsedníctve strany.

Domov
Zdieľať
Diskusia