Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. marca 2023, 7:28
Čas čítania 1:36
Jana Chovancová

Fínsko ťa naučí, ako byť šťastným. Organizuje 4-dňový zájazd, na ktorý sa môžeš zadarmo dostať aj ty

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH FÍNSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Najšťastnejšia krajina sveta chce ľuďom ukázať, čo je kľúčom ku šťastiu. Zistiť to môžeš aj ty sám, a to úplne zadarmo.

Fínsko sa už šiesty rok po sebe umiestnilo na prvom mieste v rebríčku World Happiness Report ako najšťastnejšia krajina sveta. O svoj kľúč ku šťastiu sa však chcú podeliť so svetom, preto sa rozhodli zorganizovať štvordňový zájazd pre 10 ľudí. Do tejto severskej, údajne veľmi šťastnej krajiny sa tak môžu dostať úplne zadarmo a získať recept na šťastie. Píše o tom NPR

Okrem desiatich ľudí krajina umožní ďalším študovať „šťastie“ online. Chcú tak ostatným pomôcť nájsť a okúsiť fínsky stav mysle, pričom sa viac naučia napríklad o saunách a borovicových lesoch.

World Happiness Report alebo správa o svetovom šťastí hodnotí šesť faktorov, ktoré šťastie v krajine definujú. Patrí sem sociálna podpora, príjem, zdravie, sloboda, štedrosť a absencia korupcie. Aktuálny rebríček si pozri TU.
Odporúčané
Toto je rebríček najšťastnejších krajín sveta. Slovensko si polepšilo, jeho umiestnenie vás príjemne prekvapí Toto je rebríček najšťastnejších krajín sveta. Slovensko si polepšilo, jeho umiestnenie vás príjemne prekvapí 20. marca 2023, 19:52

Na otázku, prečo sú Fíni takí šťastní, pozná odpoveď Heli Jimenez, vrchná riaditeľka medzinárodného marketingu Business Finland. „Veríme, že naše šťastie pramení z úzkeho vzťahu s prírodou a nášho prízemného životného štýlu. Nie je to nejaký mystický stav, ale zručnosť, ktorú sa možno naučiť a používať ju,“ uviedla vo svojom vyhlásení. 

Prezradila tiež, že pre skupinu desiatich vybrali najlepších koučov, jedno z najúchvatnejších letovísk vo Fínsku a skvelý čas na začiatku leta uprostred nádhernej prírody.

Finsko
Zdroj: Pixabay/na voľné stiahnutie

Ako bude vyzerať rýchlokurz šťastia? 

Kurz bude rozdelený do štyroch hlavných kategórií: jedlo a pohoda, zdravie a rovnováha, dizajn a príroda a životný štýl. Budú ich viesť dokopy štyria koučovia, ktorí sú odborníkmi v daných oblastiach.

Predbežne je naplánovaný v dátumoch od 12. do 15. júna. Šťastlivci majú byť ubytovaní v luxusnom rezorte Kuru vo fínskej oblasti Lakeland, obklopenom borovicovými lesmi a krásnym výhľadom. Každý účastník dostane vlastnú vilu s panoramatickými oknami, ktorým prislúcha aj súkromná sauna a spa.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Ak sa chceš na pobyt prihlásiť, musíš vyplniť online formulár a splniť výzvu na Instagrame alebo Tiktoku. Zadanie je jednoduché: vytvor obsah, ideálne video, v ktorom ukážeš, čo ťa vedie k presvedčeniu, že by v tebe mohol driemať neprebudený Fín. Takisto musíš vysvetliť, prečo chceš absolvovať štvordňový zájazd.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VisitFinland (@ourfinland)

Do programu hľadajú spoločenských ľudí, ktorí sa zaujímajú o komplexnú pohodu a fínsku prírodu. Mal by si mať otvorenú myseľ a hovoriť anglicky. No a to najdôležitejšie, nesmie ti prekážať, že sa na teba počas pobytu bude pozerať kamera.

Účastníkom budú hradené všetky cestovné náklady aj náklady na ubytovanie. Jediné, čo musíš dodržať, je, že budeš súhlasiť s natáčaním a jeho následným zverejnením v reklame Visit Finland.

Domov
Zdieľať
Diskusia