Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. marca 2023, 9:16
Čas čítania 0:42

V ďalšom štáte USA budú trestať zastrelením. Dôvod je paradoxný

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Deje sa to najmä preto, lebo viaceré farmaceutické spoločnosti nechcú byť spájané s popravami väzňov odsúdených na trest smrti.

Väzni odsúdení na trest smrti by v americkom štáte Idaho mohli byť popravení zastrelením v prípade, že nebude k dispozícii smrtiaca injekcia. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý v noci na utorok schválil tamojší Senát a pred uvedením do platnosti ho ešte musí podpísať guvernér Idaha. TASR správu prevzala z agentúry AFP.


Za návrh zákona hlasovali zákonodarcovia v pomere 24 : 11. Ak ho podpíše i guvernér Brad Little, Idaho sa tak po Utahu, Oklahome, Mississippi a Južnej Karolíne stane piatym americkým štátom, kde bude poprava zastrelením povolená.

3. januára 2020, 12:33 Čas čítania 7:23 Posledná poprava na Slovensku bola v roku 1989, muž zavraždil tehotnú ženu a dve deti. Mnohí chceli, aby sa trest smrti zachoval Posledná poprava na Slovensku bola v roku 1989, muž zavraždil tehotnú ženu a dve deti. Mnohí chceli, aby sa trest smrti zachoval

Od roku 1976 boli v Spojených štátoch popravení zastrelením traja ľudia. Všetky popravy sa odohrali v štáte Utah, posledná v roku 2010. Agentúra AFP upozorňuje, že americké štáty, ktoré povoľujú trest smrti, majú v poslednom čase ťažkosti so zaobstaraním si potrebných chemikálií do smrtiacej injekcie.

Deje sa to najmä preto, lebo viaceré farmaceutické spoločnosti nechcú byť spájané s popravami väzňov odsúdených na trest smrti. Americká únia občianskych slobôd (ACLU) však predmetný legislatívny návrh označila za „desivý a zastaraný“. Uviedla aj to, že takýto spôsob popravy „zanecháva následky na všetkých zúčastnených“.

Domov
Zdieľať
Diskusia