Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2023 o 12:30
Čas čítania 8:49
Lukáš Čelka

Navštívil som slovenskú školu čarovania: profesorka mágie mi predviedla rituál zlomenia kliatby a vzala ma do svätyne duchov

Navštívil som slovenskú školu čarovania: profesorka mágie mi predviedla rituál zlomenia kliatby a vzala ma do svätyne duchov
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka
REFRESHER PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ DOMY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené

Na našom území čarodejnice takmer úplne vyhladila inkvizícia. To sa však nedá povedať o Mexiku či Argentíne, kde majú mágovia aj dnes oficiálne inštitúty. Pod jeden z nich spadá aj slovenská škola čarovania, ktorá je jediná svojho druhu v celej Európe.

Článok obsahuje autentické video z magického rituálu.

Zatemnenú miestnosť, v ktorej sa nachádzam, osvetľujú len sviečky horiace na oltári čarodejnice. Všade navôkol sa vznáša hustý tabakový dym. Zahalený v ňom sa nechávam unášať v rytme rituálnych bubnov, keď ma čarodejnica Sonia Guerrera ponúkne cigarou a vyzve ma, aby som kopíroval jej pohyby.

Ochotne si čupnem na zafúľanú zem pokrytú popolom a koncentrujem svoj pohľad na plameň sviečky uprostred oltára. Čarodejka ráznym a hlasným tónom odrieka zaklínadlo v španielčine a naznačí mi, aby som si cigaru vložil do úst. Nie klasicky – ale horiacou stranou tak, aby som z nej mohol vyfukovať ďalšie kúdele dymu. Aj keď mi nie je úplne komfortné premeniť svoje ústa na popolník a mám strach, že skončím s popáleným ďasnom, čarodejnici dôverujem a jej pokyn splním.

Miestnosť je celá zahalená v dyme.
Miestnosť je celá zahalená v dyme. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

„Keď budete fúkať na plný dych, roztočí sa vám hlava. Každý šaman vyzerá pri čarovaní ako opitý, ale nie je. Práve naopak, tento stav zlepšuje naše vnútorné vnímanie. Keď sa v ňom zahľadíme do sviečky, budeme vidieť patrónov, ako vyháňajú zblúdilé duše,“ vysvetlí mi Sonia Guerrera.

Odporúčané
Strávil som desivú noc na oravskej šibenici, kde popravovali najhorších zločincov: horšie pocity som zažil len v Osvienčime Strávil som desivú noc na oravskej šibenici, kde popravovali najhorších zločincov: horšie pocity som zažil len v Osvienčime 26. júla 2024 o 9:30

Prezrádza mi, že rituál, ktorý práve vykonávame, sa nazýva vela bomba a slúži na prelomenie kliatby. Čarodejnice ho používajú aj vtedy, keď chcú odvrátiť útok čierneho mága či odohnať zlé entity. O to viac ma znepokojí, keď z hrubej rituálnej sviece, v ktorej sú pozapichované ďalšie menšie sviečky, začnú šľahať obrovské plamene. „Máme tu zlú energiu a nie je jej málo. Máme tu nejakú negatívnu entitu,“ zhodnotí plameň čarodejkina pomocníčka.

Z hustého tabakového dymu sa mi motá hlava.
Z hustého tabakového dymu sa mi motá hlava. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Rituálna hudba, ťažký dym a pachuť tabaku sa mi vrývajú pod kožu. Čarodejnica mi podá akúsi hrkálku, aby som s ňou triasol v rytme hudby a súbežne vyfukoval oblaky dymu na rituálnu sviečku symbolizujúcu kliatbu. Opäť začne odriekať zaklínadlá v španielčine.

Hrkám čoraz intenzívnejšie a vyfukujem oblaky dymu. Cítim sa ako v tranze. Dianie okolo seba vnímam len ako divák filmu natočeného rozostrenou kamerou. „V mene Santa Barbary, v mene San Cypriána eliminujeme a extrahujeme všetky kliatby, všetko zlo! Tento priestor opustia všetky bludné duše,“ odrieka zaklínadlá čarodejnica, kým sa sviečka neprelomí spolu s kliatbou.

Rituálna svieca.
Rituálna svieca. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Chvíľku ticha, počas ktorej sa všetci koncentrujeme na roztopený vosk, preruší čarodejkina pomocníčka, aby mi ukázala fotografie dymu z iných rituálov. V dyme je zreteľne vidno rôzne strašidelné tváre. „Démoni, proti ktorým počas rituálu bojujeme, sa vždy zjavia v dyme. Nie je to výmysel. Na fotografiách ich evidentne vidno,“ priblíži mi a ja nahlas nenamietam, i keď v kútiku duše som skeptický, či nejde o fotomontáž.

Odporúčané
V ruinách lučeneckého internátu odfotili ducha dievčaťa. Na mieste sme strávili noc, vydesil nás neznámy narušiteľ (Reportáž) V ruinách lučeneckého internátu odfotili ducha dievčaťa. Na mieste sme strávili noc, vydesil nás neznámy narušiteľ (Reportáž) 21. júla 2024 o 12:30

Keď píšem tieto riadky, po chrbte mi prechádza mráz už po druhýkrát. Moja skepsa sa mi vypomstila. Pri prezeraní fotografií, ktoré vznikli počas môjho rituálu, natrafím aj na túto. „Asi to nebude len dobre zohrané divadlo,“ pomyslím si.

Na fotografii z rituálu som v dyme našiel útvar podobný démonickej tvári.
Na fotografii z rituálu som v dyme našiel útvar podobný démonickej tvári. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka
Ešte predtým, než sa spoločne ponoríme do tajov mágie a prevediem ťa chodbami slovenského Rokfortu, rád by som ti pripomenul, že stráviť deň po boku čarodejnice som mohol iba vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti podobný exkluzívny obsah páči, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+. Nezabúdaj, že členstvo v ňom ti pričaruje aj ďalšie atraktívne benefity.

Za múrmi školy čarodejov

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako to vyzerá za múrmi školy mágie.
  • Či sa môže stať čarodejom každý človek alebo na to musíš mať vrodené nadanie a schopnosti.
  • Ako prebieha vyučovanie mágie.
  • Prečo sa profesorky mágie boja ostatní slovenskí čarodejníci.
  • Na akom princípe funguje čarovanie.
  • Od čoho závisí, či sa magický rituál podarí.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 133216 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia