Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
17. marca 2023, 7:09
Čas čítania 0:50

Progresívne Slovensko má už viac ako 15 %, ukázal nový prieskum. Fico by vyhral voľby, Pellegriniho nechal za sebou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strany OĽaNO a Demokrati sa držia na hranici zvoliteľnosti.

Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, Smer by predbehol stranu Hlas. Vyplýva to z prieskumu AKO pre reláciu TV Joj Na hrane. Strana Roberta Fica si v posledných týždňoch polepšila a Hlas predbehla o vyše 1,5 percenta. Smer by od voličov dostal 17,6 percenta hlasov, zatiaľ čo Pellegrini 16,1 percenta hlasov.

Na treťom mieste by sa vo voľbách umiestnila strana Progresívne Slovensko, ktorej preferencie výrazne narástli až nad 15 percent. Strana SaS skončila na štvrtom mieste s 8,1 percenta. 

Podľa aktuálnych preferencií voličov by strany Sme rodina, Republika a KDH v parlamentných voľbách získali približne rovnaký podiel hlasov. Sme rodina s Republikou by dostali po 6,8 percenta, zatiaľ čo KDH sa na nich doťahuje so 6,7 percenta.

Novovzniknutí Demokrati dočasne povereného premiéra Hegera by spolu s OĽaNO bojovali na hranici zvoliteľnosti s približne 5 percentami. Do parlamentu by sa však podľa prieskumu AKO dostal iba Matovič, Heger by s Demokratmi zostal tesne pred bránami Národnej rady.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 32 mandátov, Hlas-SD 30 a PS 28. SaS by mala 15 kresiel, Sme rodina, Republika a KDH zhodne po 12 mandátov. S deviatimi poslancami by bolo v parlamente OĽaNO.


Prieskum sa realizoval na vzorke 1000 respondentov v termíne od 7. do 13. marca.

Domov
Zdieľať
Diskusia