Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. marca 2023 o 18:05
Čas čítania 0:56

VIDEO: Ruský expert v štátnej televízii priznal vojenskú prevahu Ukrajiny. Jeho prekvapivé slová vyvolali rozruch

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruský analytik Michail Chodarjonok je známym kritikom ruského vedenia vojny na Ukrajine. V štátnej televízii Rossija 1 teraz vyhlásil, že Rusko by malo vojnu čím skôr ukončiť.

V ruskej štátnej televízii Rossija 1 zazneli prekvapivé slová, keď sa moderátorka Oľga Skabejevová otvorene rozprávala o vojne na Ukrajine s bezpečnostným expertom Michailom Chodarjonkom.

„Na čej strane je čas? Na strane Ukrajiny, alebo na našej?“ opýtala sa moderátorka hosťa. „Zdá sa, že s každou dodávkou zbraní, s každým presunom západného arzenálu získava ukrajinská armáda ďalšie ofenzívne, operatívne a útočné kapacity. Takže čas je teraz na ich strane,“ odpovedal prekvapivo expert. 

Video, ktoré na Twitteri zverejnil poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko, má už viac ako milión videní. 

Štátna televízia je známa cenzúrou a propagandou vlády Vladimira Putina. Prednedávnom v nej propagandisti pohrozili Európanom, keď navrhli bombardovať krajiny dodávajúce tanky Ukrajine.

Chodarjonok je známym kritikom 

Analytik Michail Chodarjonok prišiel s kritikou ruského vedenia vojny už vlani na jar. V rovnakej televízii vtedy povedal, že situácia sa pre Rusko čoraz viac zhoršuje. „Najväčším problémom našej armády a politickej situácie je, že sme v úplnej geopolitickej izolácii. A celý svet je proti nám, aj keď si to nechceme priznať,“ vyjadril sa vtedy. 

9. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:21 Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža

Chodarjonok Rusov pred inváziou dokonca varoval. Ešte pred jej začiatkom sa vyjadril, že „viesť vojnu na Ukrajine bude oveľa ťažšie, než si myslia mnohí odborníci“. Zakrátko celkom zmenil rétoriku a po dvoch dňoch prišiel s opačným názorom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia