Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. marca 2023 o 19:29
Čas čítania 0:43

Poznáme podrobnosti o ozbrojenom 77-ročnom Rudolfovi, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Autor výhražného telefonátu je už v rukách polície.

Muž, ktorý sa vyhrážal na internete moderátorke RTVS Marte Jančkárovej „rozkopaním“, má podľa TV Markíza v legálnej držbe strelnú zbraň. Moderátorka verejnoprávnej televízie sa v súvislosti s týmto poznatkom cíti znepokojená, no zároveň si váži prácu polície, keď tvrdí, že aj keď nikomu neželá nič zlé, je správne „vyslať verejnosti signál, že vyhrážať sa beztrestne nie je možné“.

Muž sa údajne Jančkárovej vyhrážal prostredníctvom zvukovej nahrávky, ktorú nechal na záznamníku RTVS. Podľa Markízy má 77 rokov a volá sa Rudolf. Polícia dnes potvrdila, že okrem novinárky je v tomto prípade poškodenou osobou aj prezidentka Zuzana Čaputová. 

„Na polícii mi hovorili aj nejaké meno, ale nič mi to nehovorilo. Iba viem, že dotyčný pochádza z obce, ktorá je v blízkosti tej, odkiaľ pochádzam,“ povedala na margo poodhalenia identity Jančkárová a dodala, že sa cíti pokojnejšie, keď vie, že polícia dokázala rýchlo konať.

Identita druhého muža, ktorý moderátorke adresoval niekoľko výhražných e-mailov, v ktorých sa vyhrážal fyzickou likvidáciou, mučením a znásilnením, dodnes nie je známa. Spŕška vyhrážok sa na novinárku Martu Jančkárovú spustila potom, ako do relácie Sobotné dialógy na poslednú chvíľu prišiel nepozvaný Ľuboš Blaha.

Domov
Zdieľať
Diskusia