Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš Eduard Starkbauer
2. marca 2023 o 14:36
Čas čítania 1:14

AKTUALIZOVANÉ: Nebudem pracovať v prostredí plnom politickej korupcie, vyhlásil Lengvarský. Ako minister skončí. Nahradí ho Heger

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdôraznil, že mu záleží, aby sa dokončili rozpracované projekty v takom náročnom rezorte, akým je zdravotníctvo, avšak bez politickej korupcie, čestne a pravdivo.

Aktualizované o vyjadrenie Ministerstva zdravotníctva SR

​Poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský formálne požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby ukončila jeho poverenie. Dôvodom má byť tlak a práca v prostredí politickej korupcie a neskúsenosti. Prezidentka žiadosť nominanta OĽaNO pri osobnom stretnutí akceptovala.

Vladimír Lengvarský o tom informoval po ich spoločnom rokovaní, pričom uviedol, že mu záleží, aby sa dokončili rozpracované projekty v takom náročnom rezorte, akým je zdravotníctvo, avšak „bez politickej korupcie, čestne a pravdivo“.

Lengvarský
Zdroj: TASR/Martin Baumann

 
„Prežil som toho veľa, ale v tomto nastavení, keď je dehonestovaná práca mojich kolegov, napriek tomu, že v pláne obnovy je naše ministerstvo premiantom, keďže vedie v počte uzatvorených a vyhlásených výziev, a napriek tomu, že sa do zdravotníctva podarilo dostať o miliardu eur navyše, nebudem ďalej pracovať pod tlakom v takomto prostredí, ktoré je v súčasnosti škodlivé, plné politickej korupcie a politickej neskúsenosti,“ povedal.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

O svojej vôli opustiť ministerský post Lengvarský informoval len včera. Dôvodom mali byť údajne aj pochybnosti o jeho schopnostiach. Kritická voči nemu bola aj ministerka investícií Veronika Remišová, ktorá ho podľa TV Noviny viní z pomalého rozbehu projektov z plánu obnovy. „Už dlho sme hovorili, že projekt Rázsochy a celkovo implementácia plánu obnovy na zdravotníctvo stojí alebo je na zlej ceste.“

Ministerstvo zdravotníctva povedie Heger. Rezort spoznal aj dočasné vedenie

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverí vedením rezortu zdravotníctva dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera. K odobratiu poverenia Vladimírovi Lengvarskeho by malo prísť v piatok 3. 3.

Ministerstvo zdravotníctva SR bude dočasne viesť krízový manažment. Do funkcie prvého štátneho tajomníka vymenujú Michala Palkoviča, ktorý doteraz pôsobil ako podpredseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na štvrtkovom tlačovom brífingu to uviedol dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.


Palkoviča vymenuje vláda na stredajšom zasadnutí 8. marca. Vo funkcii nahradí štátneho tajomníka Róberta Babeľu. „Bude mať moju plnú dôveru," povedal Heger. Krízový manažment má najneskôr do troch týždňov podľa slov premiéra predstaviť riešenie nápravy pri projektoch, ktoré meškajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia