Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
2. marca 2023, 12:43
Čas čítania 0:38

Humenčanka z okna vyhodila 15-tisíc eur a zlaté obrúčky. Dôchodkyňa uverila, že má pred bytovkou políciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Humenčanka z okna vyhodila 15-tisíc eur a snubné prstene. Dôchodkyňa uverila, že má pred bytovkou políciu.

Humenskí policajti vyšetrujú krádež viac ako 15-tisíc eur v hotovosti, ktoré 78-ročná seniorka vyhodila von z okna priamo do rúk podvodníkov. Po telefonáte so zlodejmi uverila, že ide o skutočných policajtov, informuje polícia prostredníctvom sociálnej siete.

„Podvodníci najskôr telefonicky kontaktovali 78-ročnú Boženu, ktorá sa zdržiavala v mieste trvalého bydliska v Humennom, a vypytovali sa na jej osobné pomery. Následne jej neskôr opäť volali, pričom sa jej predstavili ako policajti a uviedli jej, že má byť v najbližších chvíľach okradnutá, a teda ak si chce svoje peniaze a šperky zachrániť, nech ich rýchlo dá do tašky a vyhodí z okna osobe, ktorá jej ich postráži,“ uviedli policajti.

Pani Božena v strese poslúchla pokyny podvodníkov. Do tašky zabalila hotovosť a uzamykateľnú pokladničku dokopy v hodnote 15 300 eur, ktoré následne vyhodila von oknom. Do tašky pribalila aj zlaté obrúčky a päť párov náušníc. 

Pod oknom čakala osoba, ktorá tašku vzala a z miesta činu odišla. Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie pre zločin podvodu.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Google Maps, Unsplash/Lauren Richmond
Domov
Zdieľať
Diskusia