Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. marca 2023, 15:41
Čas čítania 0:42

Ňarjaš dostal od Matoviča na poslednú chvíľu funkciu v štátnom Tipose. Heger plánuje problematickú nomináciu riešiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Erika Ňarjaša do funkcie nominoval bývalý minister financií Igor Matovič.

Premiér Eduard Heger nesúhlasí s dosadením svojho straníckeho kolegu Erika Ňarjaša do predstavenstva štátnej akciovej spoločnosti Tipos. Reagoval tak na otázky, ktoré mu položil poslanec Ondrej Dostál zo strany Sloboda a solidarita.

Heger uviedol, že „túto nomináciu nepovažuje za odbornú a nestrannú a plánuje ju počas marcovej schôdze parlamentu s Ňarjašom riešiť“.

Ňarjaš sa podľa Transparency international do funkcie dostal bez výberového konania a kvalifikácie. „Problematické je už aj to, že Ňarjaš zasadol do manažérskej funkcie ako koaličný poslanec, podobne ako nedávno aj ďalšia poslankyňa OĽaNO Mária Šofranko do štátneho Fondu na podporu vzdelávania,“ píšu v statuse.

Vymenoval ho Matovič

Poslanca za hnutie OĽaNO Erika Ňarjaša vymenoval Igor Matovič za člena predstavenstva v štátnej akciovke Tipos. Urobil to práve v ten deň, keď prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Eduarda Hegera za dočasného ministra financií a Matovič v tomto rezorte skončil.

Poslanec a tanečník vyhlásil, že členstvo v predstavenstve Tiposu nebude hlavnou náplňou jeho práce. Zatiaľ sa odmietol vzdať poslaneckého mandátu, a tak sa nateraz nestal zamestnancom Tiposu aj s platom. Momentálne za svoje služby podľa vlastných slov nedostáva odmenu. 

heger odmieta ňarjaša
Zdroj: Facebook/Ondrej Dostál
Domov
Zdieľať
Diskusia