Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. februára 2023, 19:58
Čas čítania 0:46

Policajti sa Slovákov pýtajú, či poznajú tieto 2 nové dopravné značky. Vedel by si na ne zareagovať v premávke?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na slovenských cestách pribudli nové značky.

Polícia sa na Instagrame vodičov pýta, či poznajú dve nové dopravné značky. Komentujúci Slováci pod príspevkom polície nehádajú len presnú interpretáciu značiek, ale zamýšľajú sa aj nad budúcim vplyvom na premávku.

27. februára 2023, 14:30 Čas čítania 3:49 Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych

Novinky zo slovenských ciest často chvália, konštatujúc príklon k západným štandardom, ale vyjadrujú aj obavy z ich nepochopenia, ktoré môže viesť k dopravným nehodám.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Polícia SR (@policiaslovakia)

Novinky pri semaforoch 

Značka otočenej šípky pri semafore vodičovi umožňuje otočiť sa na križovatke, ale len v prípade, ak na semafore svieti zelené svetlo, ktoré značí, že do križovatky môže vojsť.

Značka zelenej šípky zase vodičom umožňuje odbočenie doprava aj v prípade, ak na semafore svieti červené svetlo. Vodiči však musia dať ostatným autám prednosť predtým, ako vojdú do križovatky a začnú odbočovací manéver.

Svoju premiéru zažila v Bratislavskom samosprávnom kraji na dvoch križovatkách. Toto dopravné značenie pribudlo aj na križovatkách ciest tretej triedy, a to v Slovenskom Grobe a Chorvátskom Grobe, v časti Čierna Voda. 

„Takéto dopravné značenie sa nám osvedčilo, pretože sa zvýšila priepustnosť dopravy. Máme aj pozitívnu spätnú väzbu od vodičov dotknutých obcí, ale i Policajného zboru,“ skonštatoval predseda BSK Juraj Droba. V nasledujúcich mesiacoch by preto mal počet takýchto nových značiek na cestách stúpať.

Domov
Zdieľať
Diskusia