Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. februára 2023, 7:45
Čas čítania 0:51

Na Ukrajine za rok vojny padlo či utrpelo zranenia 200 000 Rusov, tvrdí minister zahraničných vecí USA

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Antony Blinken tvrdí, že z Ruska odišlo vyše tisíc medzinárodných firiem.

Vo vojne na Ukrajine podľa ministra zahraničných vecí Spojených štátov Antonyho Blinkena už od začiatku konfliktu padlo alebo utrpelo zranenia približne 200 000 Rusov. Šéf americkej diplomacie informovaný odhad predstavil počas Mníchovskej bezpečnostnej konferencie.

 
„Viac ako milión Rusov už odišlo zo svojej vlasti, pretože sa nechcú zapájať do vojny ani podieľať na smere, akým sa ich krajina uberá,“ pokračoval šéf americkej diplomacie.
Antony Blinken rovnako podotkol, že v Rusku už prestalo podnikať tisíc či ešte viac spoločností, ktoré sa po vypuknutí invázie obávali o poškodenie svojej reputácie. „Pozrite sa, čo sa stalo, čo (ruský prezident Vladimir) Putin spravil svojej vlastnej krajine,“ dodal šéf americkej diplomacie.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

USA počas konferencie v Mníchove vôbec prvýkrát od vypuknutia ruskej agresie na Ukrajine označili ruský postup za zločin proti ľudskosti. Urobila to viceprezidentka Kamala Harrisová ktorá uviedla, že Rusko „útočí na spoločné hodnoty a ľudskosť“. Vymenovala aj zoznam násilností, ktorých sa dopúšťa ruská armáda, vrátane vrážd, znásilnení či mučenia, a uviedla, že všetci, ktorí takto konajú, ponesú za svoje činy zodpovednosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia