Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
18. februára 2023, 14:33
Čas čítania 0:49

Petre Vlhovej ušiel tesne stupeň víťazov, na majstrovstvách sveta obsadila v slalome piatu priečku. Preteky mali nečakanú víťazku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenka odchádza z MS vo francúzskych Alpách bez medaily.

Petra Vlhová obsadila na MS v zjazdovom lyžovaní 2023 vo francúzskych strediskách Courchevel a Méribel piate miesto vo svojej obľúbenej disciplíne slalom. Z Francúzska tak odchádza bez medaily, keďže predtým neuspela ani v obrovskom slalome, v ktorom obsadila 7. miesto.

Po obrovskej dráme siahla na prvenstvo nečakane Kanaďanka Laurence St. Germainová, ktorá si v cieli pred vedúcou ženou celkového poradia Svetového pohára Mikaelou Shiffinovou udržala náskok 0,57 sekundy. Bronzovú medailu si odnáša vďaka trojstotinovému náskoku na Nórku Minu Fürst Holtmannovú Nemka Lena Dürrová. 

Laurence St. Germainová sa postarala o obrovské prekvapenie, keďže sa jej dodnes ešte nikdy v kariére nepodarilo dostať sa čo i len na stupeň víťazov.

V prvom kole obsadila Slovenka so stratou 0,99 sekundy za vedúcou Mikaelou Shiffrinovou rovnakú pozíciu. Medzi Američanku a Slovenku sa vtedy podarilo vtesnať so stratou 19 stotín Švajčiarke Wendy Holdenerovej, Kanaďanke Laurence St. Germainovej (+0,61) aj Nemke Lene Dürrovej už s výraznejším odstupom 0,92 s. Petre Vlhovej namerali v prvom kole veľkú stratu už po prvom meranom úseku, ktorú sa jej už počas dvojkolových pretekov nepodarilo zmazať.

Domov
Zdieľať
Diskusia