Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. februára 2023, 11:45
Čas čítania 0:41

NAKA žiada väzbu pre ženu obvinenú z terorizmu, ktorú doviezol vládny špeciál. Známy je už aj jej pôvod na Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrad špeciálnej prokuratúry sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry žiada väzbu pre obvinenú R. D., ktorú tento týždeň dopravil vládny špeciál z Iraku. Podnet na vydanie návrhu na vzatie do väzby podal prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Polícia o tom informovala prostredníctvom sociálnej siete.

„Dôvodom je obava, že osoba ujde alebo sa bude skrývať, prípadne bude pokračovať v trestnej činnosti,“ vysvetlila polícia. R. D. obvinili z trestných činov ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia.

Úrad špeciálnej prokuratúry sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje. Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová sa odvoláva na fakt, že prokuratúre zatiaľ nebol doručený vyšetrovací spis.

K preprave osoby došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Televízia JOJ už informovala, že žena pochádza z Gemera, kde sa však posledných 10 až 15 rokov podľa miestnych nevyskytovala. V minulosti vraj študovala archeológiu v Rusku. „Neviem o nej nič. Viem, že kedysi dávnejšie dakedy som ju tu videl, chodila v tých moslimských šatách. Ale to už je 10-15 rokov,“ povedal pre noviny.sk miestny obyvateľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia