Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. februára 2023, 13:18
Čas čítania 0:54

18-ročná Kanaďanka trafila na prvý pokus jackpot. Vyhrala 48 miliónov dolárov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Stala sa najmladšou Kanaďankou v histórii, ktorá vyhrala takúto vysokú sumu.

18-ročná Kanaďanka Juliette Lamourová vyhrala jackpot na prvý pokus. S výhernou sumou 48 miliónov kanadských dolárov (okolo 33 miliónov eur) sa hneď obrátila na svojho finančného poradcu. Píše o tom BBC

Zatiaľ čo mnohí tínedžeri, ktorí by vyhrali rovnakú sumu, by peniaze zrejme okamžite minuli, Juliette má v pláne zostať nohami pevne na zemi. Peniaze zverila do rúk svojmu poradcovi a v blízkej budúcnosti plánuje dokončiť univerzitné štúdium a stať sa lekárkou.

Mladá študentka na svoj lós najprv úplne zabudla. Až keď sa dozvedela, že niekto z jej rodného mesta vyhral v žrebovaní, rozhodla sa cez mobilnú aplikáciu skontrolovať svoj tiket. Vtom sa z jej smartfónu ozvala výherná melódia a zobrazil sa nápis „Veľký výherca“. 

Anketa:
Čo by si robil, keby si vyhral rovnakú sumu ako Juliette?
Kúpil by som si nehnuteľnosť.
Peniaze by som si odložil na horšie časy. 
Podelil by som sa s rodinou a zvyšok niekam investoval. 
Minul by som ich na cestovanie, párty a užíval by som si život. 
Kúpil by som si nehnuteľnosť.
33 %
87 Hlasov
Peniaze by som si odložil na horšie časy. 
7 %
18 Hlasov
Podelil by som sa s rodinou a zvyšok niekam investoval. 
48 %
124 Hlasov
Minul by som ich na cestovanie, párty a užíval by som si život. 
12 %
32 Hlasov

„Plakala som, samozrejme, od šťastia,“ povedala mladá výherkyňa minulý mesiac, keď oslavovala svoju výhru. „Stále nemôžem uveriť, že som na svojom prvom žrebe v lotérii trafila jackpot Gold Ball!“ dodala. 

Juliette plánuje časť peňazí investovať. Chce si splniť svoj sen stať sa lekárkou bez toho, aby musela mať starosti s pôžičkami. „Po skončení školy sa s rodinou vyberieme cestovať. Chcem spoznať krajiny, študovať ich históriu a kultúru, ochutnať ich jedlo a naučiť sa ich jazyk,“ hovorí. 

Juliette sa po výhre stala historicky najmladšou Kanaďankou, ktorá vyhrala takúto vysokú sumu peňazí. Ťažkú hlavu si však z toho nerobí a na záver dodáva rozumné slová: „Peniaze vás nedefinujú, definuje vás práca, ktorú vykonávate.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia