Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. februára 2023, 15:03
Čas čítania 1:01

NAKA ide po Pellegrinim aj Borisovi Kollárovi, tvrdí Fico. Kaliňákovo obvinenie je vraj Matovičova objednávka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico na tlačovej konferencii povedal, že Národná kriminálna agentúra momentálne pracuje na obvinení Petra Pellegriniho aj Borisa Kollára.

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák považuje obvinenie, ktoré mu bolo vznesené pre zločin podplácania, za nezákonné a nezmyselné. Predseda Smeru-SD Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho. 

Národná kriminálna agentúra obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela pre zločin podplácania. Ide o kauzu, v ktorej vypovedá spolupracujúci obvinený František Imrecze, ktorý tvrdí, že mu po nástupe do funkcie šéfa finančnej správy doplácal peniaze oligarcha Jozef Brhel.

Dôvodom vraj bolo, že sa vzdal inej vysokej manažérskej pozície, na ktorej zarábal približne 24-tisíc eur mesačne. „Kaliňák ma poslal za Jozefom Brhelom a povedal, že si mám skúsiť dohodnúť kompenzáciu mzdy v hodnote 200-tisíc ročne,“ povedal podľa portálu Pluska František Imrecze policajtom.

Údajne sa tak naozaj stalo a Brhel vyplácal Imreczeho približne päť rokov, celkovo mu teda údajne zaplatil viac ako jeden milión. 

Fico: Idú po Pellegrinim, Rašim, Sakovej aj Kollárovi

Robert Fico tvrdí, že obvinenie Roberta Kaliňáka je politická objednávka Igora Matoviča, na ktorej sa podieľali špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a minister vnútra Roman Mikulec. Na tlačovke ukazoval zábery z bezpečnostnej kamery pred sídlom Smeru-SD nad Súmračnej a pohoršoval sa, že Kaliňákovi doručili obvinenie policajti v kuklách. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Dodal, že má informácie o tom, že NAKA momentálne pracuje na ďalších obvineniach politikov, údajne sú medzi nimi členovia Hlasu-SD na čele s Petrom Pellegrinim aj predseda Sme Rodina Boris Kollár. 

„Veľmi intenzívne sa pracuje na obvinení mojej osoby. Intenzívne sa hovorí o Richardovi Rašim a Denise Sakovej. Veľa sa hovorí aj o Borisovi Kollárovi,“ povedal Robert Fico na brífingu. Dôkazy k svojim tvrdeniam nepredložil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia