Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. januára 2023, 20:44
Čas čítania 0:44

Slováci sa snažia vyzbierať peniaze na špeciálnu operáciu srdca pre 4-ročného Tiaga. Trpí vzácnou anomáliou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cieľová suma, ktorú sa rodičia snažia vyzbierať na operáciu, je 172 000 eur.

Rodičia sa pre malého chlapca zo Slovenska snažia vyzbierať 172 000 eur na špeciálnu operáciu srdca. Malý 4-ročný Tiago trpí vzácnou Ebsteinovou anomáliou. Ide o vážne ochorenie srdca, ktoré postihuje jeho pravú stranu.

„Trikuspidálna chlopňa je deformovaná, tým dochádza k zväčšeniu pravej predsiene a zmenšeniu pravej komory, čo vedie k pravostrannému zlyhávaniu srdca,“ opisujú rodičia diagnózu svojho syna.

Potrebuje špeciálnu operáciu srdca

Napriek tomu, že lekári chlapcovi nedávali šancu, Tiago je podľa rodičov v štyroch rokoch veľmi živé dieťa, ktoré miluje pohyb a má obrovskú chuť žiť. Hoci denne užíva osem liekov, jeho zdravotný stav sa postupne zhoršuje. Momentálne sa ako jediné východisko javí podstúpenie náročnej a drahej operácie srdca.

Túto operáciu však zvládne veľmi nízke percento doktorov, a preto musí chlapčeka operovať chirurg až z amerického Pittsburghu. Ak lekár Tiaga zoperuje, bude môcť podľa doterajších prognóz žiť normálny život a v budúcnosti sa vyhne ďalším operáciám srdca.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zákrok je však veľmi drahý a v prepočte stojí okolo 160 000 eur, pričom každý ďalší deň v americkej nemocnici vyjde na minimálne 5 000 eur. Rodina teraz prosí verejnosť, aby spoločnými silami pomohla zachrániť ich syna. 

Domov
Zdieľať
Diskusia