Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. januára 2023, 15:29
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Najhorší scenár sa nekoná. Poplatky v ambulanciách slovenských lekárov nebudú, ministerstvo vyriešilo situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo a ambulancie sa dohodli na dofinancovaní sektora.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky a ambulancie sa dohodli na dofinancovaní sektora. Do ambulancií má vláda poslať 283 miliónov eur navyše.

Zdroje sa rozdelia rovnomerne medzi segment všeobecnej ambulantnej starostlivosti a špecializovanej ambulantnej starostlivosti. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger po piatkovom rokovaní, podľa ktorého to znamená, že lekári nebudú zavádzať nové poplatky pre pacientov.

„Ešte nás čakajú rokovania s ministerstvom hospodárstva o tom, akým spôsobom zabezpečiť, aby ambulancie nepocítili zvýšené platby za energie,“ priblížil dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Dohoda zatiaľ nie je finálna

Prezidentka Zväzu ambulantných poskytovateľov Jaroslava Orosová zdôraznila, že dohoda je zatiaľ len podmienečná.

„Našou podmienkou bolo, že dôjde k regulácii cien ambulantného sektora v posledných dňoch pred vypršaním našich zmlúv,“ dodala.

Nájdenie finálneho riešenia očakáva počas pondelka 30. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia