Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2023, 20:57
Čas čítania 0:36

Prezidentka Čaputová si prevezme svetovo uznávané ocenenie za odvahu postaviť sa organizovanému zločinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cenu prezidentke udelili ešte v roku 2021. Vzhľadom na pandémiu covidu však odovzdávanie preložili až na tento rok.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si budúci utorok v Berlíne prevezme Schwarzkopfovu európsku cenu. Dostala ju za odvahu postaviť sa organizovanému zločinu, za práva menšín a najmä Rómov a za ekologicky udržateľnú budúcnosť, uviedla v oznámení Schwarzkopfova nadácia Mladá Európa.


„Celej Európe dáva nádej, že budúcnosť tolerancie, udržateľnosti a spoločenstva je možná,“ uviedla nadácia v odôvodnení. „Jej boj proti korupcii ukazuje, že existuje alternatíva ku skorumpovanej a k autoritárskej elite. Stala sa vzorom v celom regióne a opozičné hnutia po celom regióne získali novú silu.“


Cenu Čaputovej udelili ešte v roku 2021, vzhľadom na pandémiu covidu však odovzdávanie odložili až na tento rok.


Na podujatí sa 24. januára zúčastní aj nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, ktorý predtým slovenskú prezidentku prijme vo svojom sídle, vyplýva z informácií jeho kancelárie.


Schwarzkopfovu európsku cenu udeľujú od roku 2003 predstaviteľom politiky a občianskej spoločnosti. O ocenených za výnimočné príspevky k európskemu porozumeniu a ideálom rozhoduje porota mladých ľudí z celej Európy.

Domov
Zdieľať
Diskusia