Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti SUWI.
16. januára 2023, 9:54
Čas čítania 1:29
Sponzorovaný obsah

Trendy zimnej športovej módy

MÓDA MÓDA ZIMNÉ ŠPORTY
Uložiť Uložené

Pohyb je najdostupnejší prostriedok, ako si zlepšiť kvalitu života.

Súčasná zimná športová móda má viaceré špecifiká, no v zásade preferuje praktické strihy a elastické materiály. Čoraz väčšiu popularitu si získava funkčné športové oblečenie, ktoré kvalitne zahreje a ktoré sa dokáže vyrovnať nielen s chladom, ale aj s vlhkosťou.

Pohyb je najdostupnejší prostriedok, ako si zlepšiť kvalitu života – cítiť sa telesne aj mentálne fit. Pravidelné športovanie dodá životnú energiu, podporí imunitu, zlepší spánok, zníži hmotnosť a zvýši sebavedomie. Pokiaľ sa aj vy venujete zimným športom, tak určite viete, že športové zážitky v zimnej prírode sú príjemné a často jedinečné. Telu ponúkajú aktívny pohyb, pľúcam kyslík, očiam pohľad na zasnežené končiare, psychike doprajú uvoľnenie a pocit radosti.

Šport ako hobby

Ak aj vy máte v sebe športového ducha a práve sa chystáte namotivovať sa k vyšším športovým výkonom, jednou z možností je zaobstarať si kvalitný športový výstroj a oblečenie, v ktorom sa budete cítiť pohodlne a bezpečne. Či ste vyznávačmi zimnej turistiky, behu na lyžiach, skokov na lyžiach, snoubordingu, sánkovania, korčuľovania alebo akéhokoľvek iného zimného športu, moderný športový výstroj a vhodné oblečenie vaše športové zážitky len umocní.

šport, zima, seo
Zdroj: Dreamstime

Módny športový šatník

V zimnej športovej móde má prevládať pohodlie a komfort – funkčné, teplé a vzdušné odevy. IN sú monochromatické komplety aj komplety v intenzívnejších farbách, kvalitné materiály a precízne vyhotovené strihy, ktoré neobmedzujú športovca v pohybe. Značkové detské lyžiarske bundy aj zimné športové vetrovky pre dospelých majú správny pomer zateplenia a priedušnosti, sú nepremokavé a vetru odolné. Preto aj detské, pánske a dámske lyžiarske nohavice kupujte výlučne z vodovzdorných materiálov, ktoré sneh ani dážď len tak ľahko nepremočí. Kvalitná spodná bielizeň a termo mikiny zabezpečia športovcovi aj v mrazivom počasí optimálnu telesnú teplotu. Moderné materiály obsahujú v rôznych pomeroch kombináciu polyamidu, polyesteru, polypropylénu, akrylu a elastanu. Odevy z týchto funkčných materiálov majú viacero výhod – nízku hmotnosť, výbornú mechanickú odolnosť, dobre odvádzajú pot, jednoducho sa perú a rýchlo schnú.

Zimná športová obuv

Kvalitná zimná športová obuv sa tiež vyznačuje nízkou hmotnosťou a precíznymi strihmi. Je pohodlná, dokonale tvarovaná, nepremokavá a priedušná. Dôležité je, aby si športovec zvolil vždy správnu veľkosť – nielen dĺžku, ale aj šírku – a aby obuv mala mäkkú výstelku a nešmykľavú podrážku. Pokiaľ obuv spôsobuje otlaky alebo odreniny, treba ju zo športového šatníka vyradiť aj v prípade, že je nová a krásna na pohľad.

Domov
Zdieľať
Diskusia