Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. januára 2023 o 17:32
Čas čítania 0:50

Hračkárstvo Dráčik to dotiahlo až na zoznam dezinformačných webov. Šíri konšpiračné teórie namiesto predaja hračiek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stránku portál Konšpirátori.sk označil za web šíriaci dezinformácie.

Webový portál najväčšieho slovenského hračkárstva Dráčik sa dostal do nelichotivej spoločnosti. Stránka podľa portálu Konšpirátori.sk zdieľa rôzne konšpiračné teórie a „bludy“, a tak ju zaradil na zoznam dezinformačných webov. Ako prvý na to upozornil web Živé.sk.

Za šírením neoverených správ a konšpiračných teórií stojí majiteľ hračkárstva Dušan Víglaský, ktorý sa k publikovaniu dezinformácií na webe prostredníctvom svojských „banerov“ v minulosti sám prihlásil a odmietol s touto aktivitou prestať.

Dôvody zaradenia na zoznam

Podľa portálu Konšpirátori.sk existuje hneď viacero dôvodov, prečo sa členovia komisie rozhodli hračkárstvo na zoznam zaradiť:

  • verejne zobrazuje obsah, ktorý môže mať vážne ekonomické, politické a zdravotné dôsledky na čitateľa bez kritického myslenia,
  • nerešpektuje novinársku etiku, teda neuverejňuje opravné správy ani aktualizácie článkov, pri ktorých bolo dokázané, že sú nepravdivé,
  • neuvádza autorov textov,
  • opakovane šíri klamlivé a zavádzajúce tvrdenia s cieľom zvýšiť návštevnosť.

Môže prísť o peniaze z inzercie

Portál Konšpirátori.sk taktiež upozorňuje na to, že webová stránka zverejňuje už niekoľkokrát vyvrátené klamstvá a znehodnocuje výroky autorít či odborníkov. Zákazník pritom vo väčšine prípadov nemá možnosť vyhnúť sa týmto zavádzajúcim správam.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Pre webové stránky zaradené na tento zoznam to zvyčajne znamená pokles tržieb z internetových reklám. Inzerenti si môžu jednoducho dohľadať informácie o portáloch, na ktorých zverejňujú svoje reklamy, a vyhnúť sa tak stránkam, ktoré publikujú hoaxy či dezinformácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia