Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
12. januára 2023, 13:29
Čas čítania 0:42

TV Joj odpovedá nahnevanému primátorovi Trebišova: Východ Slovenska nie je horší, Ivetu treba dopozerať do konca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trebišovčanov rozhneval televízny seriál Iveta. TV Joj teraz posiela oficiálne vyhlásenie. Podľa nej v záujme seriálu nebolo potupiť ani zosmiešniť východ Slovenska a odporúča Ivetu dopozerať do konca.

Televízia Joj oficiálne reaguje na vyhlásenie primátora Trebišova Mareka Čižmára, ktorého nahneval seriál Iveta tým, ako zobrazuje toto slovenské mesto a celý región. 

Primátor Trebišova sa voči seriálu rázne ohradil. „Mnohí, ktorí stáli za týmto filmovým ‚dielom‘, zrejme pozabudli, že je zásadný rozdiel medzi vtipným, príp. satirickým pohľadom na špecifický región a umeleckým stvárnením postaveným na prízemnom humore a urážkach, ktorý ho v očiach mnohých ľudí z ostatných častí našej krajiny značne dehonestuje,“ neskrýval svoje sklamanie. 

Primátorovi teraz televízia posiela oficiálne vyhlásenie. Podľa nej nebolo cieľom seriálu potupiť ani zosmiešniť východ Slovenska a všetkým divákom odporúčajú Ivetu dopozerať do konca.

„Seriál Iveta vytvorili autori, ktorí patria k slovenskej a českej televíznej a filmovej špičke – Jan Hřebejk, Petr Kolečko, Martin Žiaran a ďalší. Seriál je umeleckou výpoveďou, z ktorej nevyplýva, že východ Slovenska je horší ako západné veľkomesto a že morálne hodnoty ľudí závisia od toho, v ktorom regióne žijú. V našom seriáli nakoniec hlavné postavy nájdu lásku, priateľstvo, vzájomnú úctu, pochopenie i mravnosť. Predtým ako ktokoľvek vynesie nad seriálom súd, odporúčame dopozerať ho do konca,“ uvádzajú tvorcovia vo vyhlásení.

Slovenský seriál Iveta.
Slovenský seriál Iveta. Zdroj: TV JOJ
Domov
Zdieľať
Diskusia