Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. decembra 2022, 19:31
Čas čítania 0:48

Slováci vyhrali na MS v hokeji do 20 rokov nad Lotyšskom 3:0

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slováci vyhrali na MS v hokeji do 20 rokov nad Lotyšskom 3:0
Zdroj: TASR/AP/Ron Ward/The Canadian Press

Slovenskí hokejisti zároveň postúpili do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti boli pred zápasom s Lotyšskom po víťazstve nad USA 6:3 na 4. mieste v B-skupine, čo znamenalo, že v prípade víťazstva si zaistia postup do štvrťfinále. Tak sa aj stalo, keď súpera prestrieľali 3:0.

Slováci jasne dominovali v strelách na bránu a v závere prvej tretiny využili presilovku. Po drvivom tlaku dali v 18. minúte „gól do šatne“. Skóroval Alex Čiernik. Oba tímy sa ešte pár sekúnd po konci prvej tretiny dostali pri slovenskej bránke do malej roztržky, rozhodcovia všetko napokon upokojili.  

V strelách na bránu boli v druhej tretine lepší Lotyši, skórovať sa im však nepodarilo. Najväčšiu šancu uspieť mal Dans Ločmelis, ktorý v 33. minúte išiel sám na nášho brankára Adama Gajana, ale neuspel. Ani do lotyšskej bránky neskôr gól nepadol, a tak bol po dvoch tretinách stav stále 1:0 pre Slovensko.  

Našim sa podarilo zvýšiť na 2:0 až v polovici tretej tretiny. Lotyšského brankára prekonal po Mešárovej asistencii Šimon Nemec. Iba chvíľu nato mali slovenskí hokejisti ďalšiu obrovskú príležitosť, no bez úspechu.

1. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:06 REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov

Lotyši si štyri minúty do konca vzali oddychový čas a odvolali brankára. Nepomohlo im to, ani po tlaku šiestich hráčov nedokázali prestreliť Gajana. Naopak, keď sa k puku dostal Filip Mešár, spečatil skóre na 3:0 gólom do prázdnej brány. 

Slovensko MS v hokeji do 20 rokov
Zdroj: TASR/AP/Ron Ward/The Canadian Press
Domov
Zdieľať
Diskusia