Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
14. decembra 2022, 12:36
Čas čítania 0:57

Čaputová je pripravená konať: Slovensko potrebuje pokoj, odkázala po stretnutí s Hegerom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok 13. decembra popoludní stretla s premiérom Eduardom Hegerom. Hovorili spolu o vývoji aktuálnej politickej situácie. 

Poslanci Národnej rady SR v utorok posunuli hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde na štvrtok 15. decembra o 17.00 h. Prezidentka následne uviedla, že situáciu v parlamente pozorne sleduje. Zdôraznila, že akékoľvek riešenie vládnej krízy má aktuálne v rukách parlament alebo vláda. „Ja som, samozrejme, pripravená realizovať svoje kompetencie, keď na to príde,“ dodala. Slovensko podľa nej potrebuje pokoj, ako aj stabilnú a funkčnú vládu.

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť. Ako zdôvodnila, nie je jednoduché takýmto spôsobom zostaviť odborníkov na krátky čas, keďže úradnícka vláda sa väčšinou zostavuje do predčasných volieb. Zároveň znamená úradnícka vláda podľa nej prebranie politickej zodpovednosti v čase kríz.

Prezidentka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Šeliga neverí, že prezidentka chce úradnícku vládu 

Koaličný poslanec Juraj Šeliga odmieta dohody s Tomášom Tarabom, lídrom Smeru-SD Robertom Ficom alebo poslancami pôsobiacimi v Hlase-SD o podržaní vlády za predčasné voľby. Za prijateľný scenár považuje rekonštrukciu vlády tak, aby SaS nehlasovala za jej pád, teda garantovala poslancov na jej podporu. Neverí, že prezidentka Zuzana Čaputová chce úradnícku vládu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Cesta je dohoda na rekonštrukcii vlády so SaS, prípadne s prezidentkou a následne pokračovanie vlády Eduarda Hegera. Štrnásť mesiacov demokratickej vlády je pre Slovensko väčšia hodnota ako akákoľvek osoba na ktoromkoľvek ministerstve. A určite je väčšia hodnota ako dohoda s Ficom, Tarabom a Hlasom na predčasných voľbách v krátkom čase,“ vyhlásil Šeliga na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia