Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
6. decembra 2022, 11:07
Čas čítania 0:32

Najväčšia slovenská poisťovňa zamietla mužovi príspevok na zuby, pretože ho predtým nevyšetril urológ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa poisťovne je cieľom tejto podmienky motivovať pacientov, aby častejšie absolvovali preventívne prehliadky.

Všeobecná zdravotná poisťovňa zamietla 65-ročnému mužovi vyplatenie 30-eurového príspevku na zuby, pretože nebol na preventívnej prehliadke u urológa, upozornila TV Joj.

Hovorkyňa informuje, že ide o bežný postup v prípade ľudí vo veku medzi 50 a 70 rokov. Prehliadku u urológa by mali absolvovať aspoň raz za tri roky. Muža však informácia zaskočila a podľa svojich slov neveril vlastným očiam, pretože už na prvý pohľad ide o absurdnú podmienku. 

65-ročný muž sa televízii zveril, že lekárov pravidelne navštevuje. Absolvoval preventívnu prehliadku u všeobecného lekára, zubára a absolvoval aj skríning hrubého čreva.

VšZP sa pre televíziu vyjadrila, že cieľom tejto podmienky je motivovať pacientov, aby pravidelne chodili na kontroly u rôznych lekárov. „Pretože prevencia zachraňuje životy a je to tá najschodnejšia cesta, ako zachytiť akékoľvek ochorenie vo včasnom štádiu, keď je ešte dobre liečiteľné,“ uviedla hovorkyňa VšZP Eva Peterová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia