Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. novembra 2022, 16:15
Čas čítania 0:29

Karas nevidí dôvod na zrušenie paragrafu 363, ktorým včera Žilinkov úrad oslobodil Fica a Kaliňáka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na základe paragrafu 363 Tresného poriadku generálna prokurátura zrušila obvinenie šéfa Smeru-SD Roberta Fica v kauze Súmrak.

Minister spravodlivosti Viliam Karas nevidí dôvod na zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku. „Nevidím problém v tom, ako sú upravené mimoriadne opravné prostriedky,“ povedal. Vždy musí byť podľa jeho slov priestor na vykonanie nápravy nezákonných rozhodnutí štátnych orgánov.


Minister avizoval, že prípadné zmeny v ustanovení paragrafu 363 budú predmetom odborných diskusií. „Ak sa nájde vhodná úprava, ktorá nevylúči možnosť zjednať nápravu, som jej otvorený,“ zdôraznil Karas.


Generálny prokurátor SR má podľa paragrafu 363 právomoc zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta, ak takým rozhodnutím alebo v konaní, ktoré mu predchádzalo, bol porušený zákon.


Na základe tohto ustanovenia zrušil obvinenie šéfa Smeru-SD Roberta Fica a ďalšej trojice osôb z kauzy Súmrak. Vedenie generálnej prokuratúry informovalo, že dôvodom boli zistené porušenia ustanovení Trestného poriadku a zákona.

kali fico
Zdroj: Youtube/Smer – sociálna demokracia, TASR/Dano Veselovský
Domov
Zdieľať
Diskusia