Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 18:44
Čas čítania 0:53

Štát hodil zvyšných zdravotníkov cez palubu, hovoria zdravotné sestry. Vláda dnes odklepla lekárom vyššie platy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vládny kabinet zároveň odobril skrátené legislatívne konanie.

Vláda v utorok schválila návrh na zvýšenie platov lekárov. Ide o reakciu na požiadavky Lekárskeho odborového združenia. Vládny kabinet zároveň odobril skrátené legislatívne konanie.

Poslanci Národnej rady SR by mali o zvýšení koeficientov v súvislosti s platmi lekárov rokovať v stredu 30. decembra. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Schvaľovanie sa na začiatku týždňa zaseklo v Zdravotníckom výbore NR SR. Lekári pohrozili, že výpovede platia, kým štát nedokončí proces schvaľovania zmien.


„Prvé, čo budeme robiť, budú koeficienty,“ povedal šéf parlamentu v súvislosti s legislatívou potrebnou na naplnenie dohody vlády s Lekárskym odborovým združením.


Kollár vysvetlil, že pôvodne bolo v jednom balíku veľa pozmeňujúcich návrhov. Súbor zmien sa podľa jeho slov odsunie na záver aktuálnej 78. schôdze a v stredu sa prerokujú koeficienty. Argumentuje pritom prehľadnosťou zmien, aby si ich mohli naštudovať opoziční i koaliční poslanci.

Sestry žiadajú odstránenie diskriminácie v zdravotníctve

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek uviedla, že „štát uprednostnil lekárov a zvyšných zdravotníkov hodil cez palubu“. Reagovala tak na dohodu medzi lekárskymi odborármi a vládou, ktorá podľa nej nevyriešila odmeňovanie sestier a pôrodných asistentiek. Vládu a príslušné ministerstvá žiada, aby odstránili diskrimináciu v zdravotníctve.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Výsledky rokovaní Lekárskeho odborového združenia určite potešili mnoho lekárov a aj tých, ktorí sa do výpovedí nezapojili. Problém však nastáva už teraz. Ostatní zdravotnícki pracovníci rozhodnutia vlády vnímajú extrémne diskriminačne,“ vyhlásil riaditeľ kancelárie SKSaPA Lukáš Kober.

Domov
Zdieľať
Diskusia