Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 13:10
Čas čítania 0:38

Schválenie požiadaviek lekárov sa zaseklo v parlamentnom výbore. Výpovede platia, kým sa nezrealizujú, varuje LOZ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa zástupcu lekárov prerušenie výboru neprospieva tomu, aby sa požiadavky stihli zrealizovať včas. Ministerstvo zdravotníctva deklarovalo, že sa bude snažiť, aby obštrukcie nevznikali.

Výpovede lekárov nadobudnú platnosť, ak sa ich požiadavky nezrealizujú do konca novembra. Vyplýva to z vyjadrenia podpredsedu Lekárskeho odborového združenia Miroslava Mendela. Mendel tak reagoval na prerušenie parlamentného zdravotníckeho výboru.


Mendel má pochybnosti o realizácii požiadaviek. „My sme čakali, že dnes sa to tu zbehne. Následne sme čakali, že okolo 13.00 h bude hlasovanie. Všetko vyzeralo, že bude o. k.,“ skonštatoval. Podľa neho prerušenie výboru neprospieva tomu, aby sa požiadavky stihli zrealizovať včas. V pondelok výbor nebol uznášaniaschopný.


Mendel zároveň ocenil prístup rezortu zdravotníctva v rokovaniach. „V pondelok sme ešte na ministerstve zdravotníctva preberali memorandum asi do jedenástej večer. Rozhodne sme čas využili maximálne,“ doplnil.


Výbor pre zdravotníctvo sa prerušil po odchode opozičných poslancov. Tí odišli potom, ako na schôdzi predstavili 17 pozmeňujúcich návrhov, ktoré podľa ich slov nedostali včas na preštudovanie. Výbor bude pokračovať v stredu o 12.00 h.


Ministerstvo zdravotníctva deklarovalo, že sa bude snažiť, aby obštrukcie nevznikali. „Budeme riešiť, aby sa výbor čo najskôr uskutočnil,“ povedala hovorkyňa rezortu Petra Lániková.

Domov
Zdieľať
Diskusia