Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
29. novembra 2022, 19:15
Čas čítania 0:37

Lustroval Kaliňákove bankové účty. Rybaniča po rokoch oslobodili spod obžaloby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa obžaloby Filip Rybanič ako zamestnanec komerčnej Tatra banky prenikol do účtu vtedajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka.

Bývalého poslaneckého asistenta a zamestnanca banky Filipa Rybaniča oslobodil Okresný súd Bratislava V spod obžaloby, ktorej čelil pre zločin ohrozenia bankového tajomstva. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.


„K oslobodeniu obžalovanému prišlo nie preto, čo mal spraviť. Ale preto, lebo bol nesprávne vymedzený skutok prokurátorom v obžalobe,“ priblížila sudkyňa.

Filip Rybanič považuje rozhodnutie súdu za veľkú satisfakciu. „Trvalo to šesť rokov, čo považujem za extrémne dlhú dobu,“ povedal. Pred dvomi rokmi dostal podmienku. 


Podľa obžaloby Filip Rybanič ako zamestnanec komerčnej Tatra banky prenikol do účtu vtedajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka. Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách. Podobné aktivity vraj vyvíjal aj k ďalším exponovaným osobám.


Kaliňák v reakcii na utorkové rozhodnutie súdu zareagoval tak, že Filipa Rybaniča nepovažuje za hlavného páchateľa. „Skutoční páchatelia sú úplne niekde inde,“ podotkol. Filip Rybanič bol podľa neho zneužitý v rámci politického boja a svojím konaním porušil zákon. „Orgány činné v trestnom konaní zjavne urobili nejakú chybu,“ dodal Kaliňák.

Domov
Zdieľať
Diskusia