Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. novembra 2022, 15:33
Čas čítania 0:47

Až 2 milóny eur za pašovanie žiab. Organizovaná skupina si rozprávkovo zarobila, colníci jej dávali len malé pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podarilo sa im utiecť zo Slovenska do USA.

Slovenská skupina pašerákov žiab údajne previezla žaby v hodnote od 180-tisíc eur až po 2 milióny. O prípade informovali reportéri z Investigatívneho centra Jána Kuciaka.

Pašeráci prevážali viaceré ohrozené a jedovaté žaby, ako napríklad pralesničky, ktoré pochádzajú z Južnej a zo Strednej Ameriky, tak, že na dovozné certifikáty uviedli názov iného druhu. Nemecké orgány skupinu označujú za „žabiu mafiu“. Aj keď ich policajti prichytili pri čine, členovia žabej mafie dostali pokuty len do výšky 1 500 eur.

Na Slovensku sa vo veci vedie trestné stíhanie, konkrétni členovia žabej mafie však obvinení nie sú. V Nemecku trestné stíhanie členov prerušili, pretože osoby s fiktívnym menom Tatiana (Slovenka) a Sidney (Američan) sa zo Slovenska presťahovali do amerického Texasu. 

Dvojica podľa nemeckých orgánov z Ameriky doviezla 609 až 750 ohrozených a kriticky ohrozených žiab. Tie majú na čiernom trhu podľa zistení ICJK hodnotu do 2 miliónov eur.

Menované osoby však nie sú ani zďaleka jedinými členmi takzvanej žabej mafie. „Všimli sme si, že v mnohých krajinách je do tejto organizácie zapojených veľa ľudí. Dá sa takmer hovoriť o žabej mafii. Každý má svoju úlohu a jedno koliesko vedie k ďalšiemu,“ povedal reportérom z ICJK anonymný zdroj z prostredia nemeckého colného vyšetrovacieho úradu.

4. októbra 2020, 14:57 Čas čítania 7:36 Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž
Domov
Zdieľať
Diskusia