Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022 o 9:41
Čas čítania 1:20

Ozbrojený muž strieľal vo Walmarte v americkej Virgínii. Zabil sedem ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hypermarket bol v tom čase plný ľudí nakupujúcich pred Dňom vďakyvzdania.

Sedem mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadala utorková streľba v hypermarkete Walmart v meste Chesapeake v americkom štáte Virgínia. Oznámila to miestna polícia.

Podľa informácií mesta Chesapeake zverejnených na sociálnej sieti Twitter prišiel o život aj samotný páchateľ. Nie je však jasné, či zomrel v dôsledku zásahu polície, alebo zranení, ktoré si spôsobil sám.

„Na mieste činu sme objavili viacero mŕtvych a niekoľko zranených osôb,“ povedal novinárom Kosinski. „Sme presvedčení, že išlo o jedného strelca, ktorý je momentálne už po smrti,“ povedal s tým, že polícia zasahovala okamžite po príchode a zároveň uzavrela celé okolie obchodu.

Lokálne médiá uviedli, že podľa svedkov sa streľba začala v zadnej časti predajne. Najmenej päť zranených bolo prevezených do nemocnice. Polícia neposkytla detaily o identite páchateľa ani o okolnostiach jeho smrti.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Miestne médiá uvádzajú, že hypermarket bol v tom čase plný ľudí nakupujúcich pred Dňom vďakyvzdania, ktorý si Američania tento rok pripomínajú 24. novembra.

Spoločnosť Walmart v stredajšom vyhlásení uviedla, že je z útoku šokovaná. „Modlíme sa za zasiahnuté osoby, miestnu komunitu a našich pracovníkov. Úzko spolupracujeme s orgánmi činnými v trestnom konaní...“ uviedli na Twitteri.

Streľba sa v Spojených štátoch amerických odohrala iba niekoľko dní po tom, ako v Colorade útočník zastrelil v LGBTQ bare 5 ľudí a ďalších 17 zranil. 

Späť
Zdieľať
Diskusia