Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
20. novembra 2022, 12:32
Čas čítania 1:19

V americkom Colorade útočník zastrelil v LGBTQ bare 5 ľudí a ďalších 17 zranil. Sám má pritom so zraneniami ležať v nemocnici

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V americkom Colorade útočník zastrelil v LGBTQ bare 5 ľudí a ďalších 17 zranil. Sám má pritom so zraneniami ležať v nemocnici
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com

K streľbe v Colorade došlo iba mesiac po útoku v kaviarni Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave.

V LGBTQ klube s názvom „Q“ ležiacom v americkom Colorade došlo k streľbe, píše washingtonpost. Útočník zastrelil 5 ľudí a ďalších 17 zranil.

Podľa policajnej hovorkyne Pamely Castrovej má byť medzi zranenými aj podozrivý, ktorý sa nachádza v nemocnici, kde je liečený. Celkový počet zranených vrátane podozrivého je 18.


Polícii má vo vyšetrovaní pomáhať aj FBI. K streľbe v klube Q došlo približne o polnoci. Polícia sa poďakovala rýchlym reakciám zákazníkov. Tí totiž dokázali útočníka ešte pred príchodom polície premôcť a útok zastaviť.

„Klub Q je zničený nezmyselným útokom na našu komunitu,“ stojí vo vyhlásení samotného klubu. Podľa hovorkyne Castrovej polícia zareagovala na oznámenie o streľbe rýchlo. Nemôže však potvrdiť, či je medzi zranenými aj strelec. Podľa hovorkyne sa počet obetí môže zmeniť. Sanitka s políciou totiž do nemocnice po streľbe odvážala veľa ľudí.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Polícia postupom času identifikovala podozrivého ako 22-ročného Andersona Lee Aldricha. Muž ozbrojený dlhou puškou začal podľa polície strieľať na ľudí okamžite po príchode do podniku. „Najmenej dvaja hrdinovia v klube sa útočníkovi postavili, bojovali s ním a zabránili mu tak v ďalšom zabíjaní a ubližovaní iným,“ povedal na tlačovej konferencii policajný šéf Adrián Vásquez.

K útoku na LGBTQ komunitu v americkom Colorade došlo iba mesiac po tom, ako svet 12. októbra obletela správa o streľbe v kaviarni Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave, pri ktorej prišli o život Juraj a Matúš. Tento útok bol zároveň klasifikovaný ako teroristický čin.

Domov
Zdieľať
Diskusia