Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022, 7:29
Čas čítania 0:37

Podľa Zelenského Rusi cielene ničia energetickú infraštruktúru Ukrajiny. Chcú použiť zimu ako „zbraň hromadného ničenia“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mráz môže ohroziť životy mnohých Ukrajincov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko sa útokmi na energetickú infraštruktúru pokúša použiť počas tejto zimy chlad ako „zbraň hromadného ničenia“.

V príhovore na stretnutí starostov francúzskych miest cez telemost takisto spomenul, že
Ukrajinci potrebujú „veľa vecí“ na to, aby prežili túto zimu a zabránili Rusku použiť chladné počasie ako nástroj teroru. Zelenskyj pripomenul, že ruské sily zámerne útočia na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, zdravotnícke zariadenia i vzdelávacie inštitúcie.

4. novembra 2022, 14:30 Čas čítania 10:16 Prechádzal som sa dedinami, ktoré Ukrajinci čerstvo oslobodili od ruskej okupácie. Všade ležali opustené zbrane a tanky (Reportáž) Prechádzal som sa dedinami, ktoré Ukrajinci čerstvo oslobodili od ruskej okupácie. Všade ležali opustené zbrane a tanky (Reportáž)

Svetová zdravotnícka organizácia v pondelok upozornila, že mráz bude počas zimy ohrozovať životy miliónov Ukrajincov po tom, ako Rusi poškodili energetickú infraštruktúru krajiny.

Útok ruských síl na energetickú sieť Ukrajiny z minulého týždňa spôsobil obrovské škody a neporušená nezostala ani jedna tepelná či vodná elektráreň. V utorok to vyhlásil Volodymyr Kudryckyj, šéf štátnej spoločnosti Ukrenergo, ktorá prevádzkuje elektrickú prenosovú sústavu.

Masívne škody na elektrárňach po ruskom ostreľovaní spôsobili, že nie sú schopné naraz poskytovať dostatok elektriny pre celú krajinu. „Najproblematickejšou“ oblasťou ostáva Cherson na juhu Ukrajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia