Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
15. novembra 2022, 8:28
Čas čítania 0:53

VIDEO: Kanálové poklopy z Prievozskej sú polámané na dva kusy. Explózie len tesne minuli očitú svedkyňu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Z oboch strán sa na ulici tvorili masívne kolóny. Odstavené boli aj vozidlá MHD a prímestskej dopravy. Na mieste bola podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Kataríny Križanovej nameraná vysoká koncentrácia CO2.

Na Prievozskej ulici v Bratislave včera podvečer vybuchovali kanalizačné poklopy. Svedkovia tvrdia, že videli vystreliť poklop kanála až do výšky dvoch metrov.

Z oboch strán sa na frekventovanej ulici tvorili masívne kolóny. Odstavené boli aj vozidlá MHD a prímestskej dopravy. Na mieste bola podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Kataríny Križanovej nameraná vysoká koncentrácia CO2. 

TV Markíza získala stanovisko svedkyne, ktorá len tesne unikla jednému z poklopov. 

„Nachádzala som sa asi meter a pol od prvého kanála, ktorý vybuchol. Našťastie som sa zastavila pri výklade s kvetmi, keby som sa tam neobzerala, tak ma to určite zasiahne. Videla som poklop, ktorý vystrelil do výšky asi dvoch metrov, strašný dym a neznesiteľný zápach,“ opísala pre TV Markíza situáciu svedkyňa, ktorá bola v tom čase na ceste z práce. 

Krátko po výbuchu zavolala na 112 a ako prvá informovala záchranné zložky. 

Zápach bolo podľa jej slov cítiť na celej ulici.

Tvrdí, že jej najprv napadlo, že cíti plyn. Podľa jej informácií na miesto dorazili hasiči aj policajti približne do piatich minút.

Poklopy na prievozskej ostali po výbuchoch polámané na dva kusy.
Poklopy na prievozskej ostali po výbuchoch polámané na dva kusy. Zdroj: Refresher/Matus Jaco

Obava z ďalších výbuchov

Po prvom výbuchu počula asi o minútu ďalší a následne ďalší. Po príchode záchranných zložiek počula aj štvrtý výbuch.

​„Všetky ulice už boli zablokované, držali nás tam, nechceli nás pre istotu pustiť na žiadnu stranu, keďže kanály boli všade naokolo. Musela som čakať, kedy mi dovolia ísť ďalej,“ povedala pre TV Markíza svedkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia