Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. novembra 2022, 12:43
Čas čítania 0:49

Zelenskyj dostal Oscara. Herec Sean Penn mu daroval svoju sošku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kremeľ zaradil Seana Penna na zoznam „nežiaducich osôb“.

Americký herec Sean Penn daroval jedného zo svojich dvoch Oscarov ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Stalo sa tak počas Pennovej návštevy Kyjeva.

Na videozázname je taktiež vidno, ako udeľuje Pennovi vysoké štátne vyznamenanie Rad za zásluhy. Penn, známy svojím politickým aktivizmom, v marci nakrúcal na Ukrajine dokumentárny film o ruskej vojenskej agresii, ktorú voči tejto krajine koncom februára spustil ruský prezident Vladimir Putin.

Penn neskôr vyhlásil, že uvažuje o pridaní sa k ukrajinským silám a zapojení sa do bojov proti Rusku.

Kremeľskí predstavitelia už predtým zaradili Penna a jeho kolegu Bena Stillera na zoznam „nežiaducich osôb“, čo znamená, že títo herci majú teraz zákaz vstupu do Ruska.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Penn účinkoval vo vyše 50 filmoch a počas svojej kariéry herca a režiséra získal množstvo ocenení. Svojich dvoch Oscarov dostal za stvárnenie hlavných úloh v snímkach Tajomná rieka a Milk. Na Oscara bol nominovaný ešte trikrát v rovnakej kategórii za výkony vo filmoch Mŕtvy muž prichádza, Sladký ničomník a Ja som Sam.

Domov
Zdieľať
Diskusia