Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. novembra 2022, 14:29
Čas čítania 1:02

Sme rodina na poslednú chvíľu požaduje zníženie dane pre lyžiarske strediská. Novelami prekvapil aj Gyimesi, SaS odmietla hlasovať

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Parlament po dvoch týždňoch opäť rokuje.

Slovenský parlament rokuje po dvojtýždňovej prestávke, ktorú zapríčinili technické komplikácie. Poslanci počas nej hlasujú o rekordnom počte zákonov.

György Gyimesi z OĽaNO predložil na poslednú chvíľu niekoľko zmien k vládnemu návrhu o DPH. Politici SaS na čele s Richardom Sulíkom krok kritizovali, pričom upozornili, že tým porušuje rokovací poriadok aj ústavu, a žiadali, aby sa nehlasovalo. 

Parlament bol následne neuznášaniaschopný, keď začali hlasovať o iných zmenách k vládnemu návrhu.

Parlament NR SR
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Boris Kollár vyhlásil 15-minútovú prestávku a povedal, že ide o „prelomenie cez koleno“. Ondrej Dostál z SaS upozornil, že Gyimesiho návrhy neboli odsúhlasené predkladateľom – ministrom financií Igorom Matovičom. Označil ich za „prílepok“, keďže súčasne mení aj iný zákon a je tak v rozpore s rokovacím poriadkom.

Poslankyňa SaS Mária Kolíková označila Gyimesiho návrh za „flagrantné porušenie zákona aj ústavy“.

Na poslednú chvíľu navrhol novelu aj Miloš Svrček zo Sme rodina. Dožaduje sa zníženia daňovej sadzby pre lanovky a vleky. Pozmeňovací návrh poslanca Miloša Svrčeka prešiel k vládnemu návrhu novely o DPH. Ak prejde, nižšia daň sa bude týkať obdobia od januára do konca apríla.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal


Richard Sulík povedal, že SaS sa na takomto hlasovaní zúčastňovať nebude a poslanci SaS vytiahli pri hlasovaní hlasovacie karty. Richard Sulík označil pozmeňujúce návrhy za „hulvátske divadlo,“ ktoré nie je v súlade s parlamentnou kultúrou, a očakáva, že budú stiahnuté. Povedal, že vládni poslanci robia „opičky“.

Takéto divadlo nemienime akceptovať. Takto sa štát neriadi a nie je to v súlade s politickou kultúrou.“

Do programu schôdze NR SR pribudla aj novela týkajúca sa posunutia účinnosti reformy súdnej mapy o päť mesiacov.

Parlament medzičasom pokračuje v rokovaní o ďalších návrhoch zákonov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia