Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. novembra 2022, 16:01
Čas čítania 0:50

Fico nazýva Čaputovú americkou agentkou, vraj spolupracuje s Bidenom. Usúdil to na základe spôsobu vyhlásenia referenda

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na dnešnej tlačovej konferencii Robert Fico kritizoval Zuzanu Čaputovú, ktorá podľa neho zmarila ďalšiu šancu na úspešné referendum.

Opozičný Smer-SD odmieta, že by referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie bolo jeho kampaňou. Reagoval tak na slová predsedu vlády Eduarda Hegera. Kritizuje prezidentku Zuzanu Čaputovú, že ho nevyhlásila na termín samosprávnych volieb, ale obrátila sa na Ústavný súd. 

Fico tvrdí, že momentálne nie je možné urobiť predčasné parlamentné voľby, dosiahnuť sa to dá len zmenou ústavy. „Sme jediná krajina na svete, ktorá nevie zorganizovať predčasné voľby, lebo to vraj nemáme napísané v ústave,“ vyhlásil deň po tom, čo Zuzana Čaputová ohlásila vypísanie referenda na 21. januára 2023

Prezidentka urobila podľa Smeru-SD všetko pre to, aby nebolo referendum úspešné, keď ho vyhlásila na termín, ktorý podľa Fica nebude nikomu vyhovovať. Tvrdí, že hlava štátu chráni súčasnú vládu.

„Prezidentka Zuzana Čaputová je ,Sorosovo dieťa‘ a za to, čo predviedla v súvislosti s referendom, si zaslúži lízatko od amerického prezidenta Joea Bidena,“ povedal Fico na dnešnej tlačovej konferencii. 

Podľa Fica nejde o kampaň Smeru-SD, keďže sa len obrátili na ľudí vzhľadom na to, že koalícia nechce zmeniť ústavu. Referendum je podľa neho legitímnou cestou a je potrebné, aby bolo v ústave uvedené, že sa dá rokovať o predčasných voľbách.

Anketa:
Máš v pláne zúčastniť sa na januárovom referende?
Áno.
Nie.
Ešte neviem.
Áno.
28 %
111 Hlasov
Nie.
66 %
264 Hlasov
Ešte neviem.
7 %
27 Hlasov

Na sociálnej sieti prišla Sloboda a solidarita s návrhom, aby náklady na referendum zaplatila strana Smer, ktorá ho iniciovala. „Nakradnuté majú dosť,“tvrdí strana Richarda Sulíka.

Domov
Zdieľať
Diskusia