Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
3. novembra 2022, 15:33
Čas čítania 1:06

Policajt nekonal, aj keď mu nahlásili polohu vraha zo Zámockej, potvrdil Hamran. Prípad vyšetrí inšpekcia

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Policajt nekonal, aj keď mu nahlásili polohu vraha zo Zámockej, potvrdil Hamran. Prípad vyšetrí inšpekcia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Policajný operátor dostal informáciu o tom, kde sa hľadaný útočník môže nachádzať, a neposunul ju ďalej. Správa o polohe páchateľa v internom systéme polície zanikla.

V prípade vraždy na Zámockej ulici v Bratislave pochybil policajt. Vecou sa zaoberá Úrad inšpekčnej služby.


„V danej veci nebolo zatiaľ vznesené obvinenie žiadnej osobe. Iné informácie v súvislosti s uvedenou vecou nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť,“ uviedlo ministerstvo vnútra v oficiálnom stanovisku.

Na informáciu pôvodne minulý týždeň upozornil denník Nový Čas. Polícia dostala ešte okolo polnoci v deň útoku hlásenie od neznámeho s presným opisom mladého páchateľa a polohu, v blízkosti ktorej útočníka našla ráno náhodná osoba. 

Prijal hovor, na ktorý kolegov neupozornil

Policajný prezident Štefan Hamran pre Denník N potvrdil prešľap v policajných zložkách a povedal, že zodpovední nadriadení vyvodia zodpovednosť. Podobné správanie v rámci Policajného zboru nie je ochotný tolerovať. Dodal, že zrejme dôjde k prepusteniu policajta.

Hamran spresnil, že ide o operátora, ktorý prijal hovor od osoby, ktorá mohla unikajúceho vraha vidieť. 

Nové zistenia naznačujú, že k dolapeniu páchateľa mohlo dôjsť oveľa skôr. „Všetky policajné zložky boli v pohotovosti, jeden operátor prijal hovor, na ktorý kolegov neupozornil,  vysvetlil policajný prezident.

Štefan Hamran policajný prezident
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Operátor podľa slov Hamrana skutočne dostal informácie o tom, kde sa hľadaný útočník môže nachádzať, a neposunul ju dôstojníkovi, ktorý mal možnosť vyslať na miesto policajné zložky. Informácia o polohe páchateľa v internom systéme polície zanikla. Svedok, ktorý na políciu zatelefonoval, páchateľa údajne poznal a videl ho ešte živého. 

„Pre mňa je nepochopiteľné, že človek, ktorý odslúži v Policajnom zbore, dostane takúto informáciu a neposunie ju ďalej kolegom,“ uviedol Hamran. 

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom Tepláreň k streľbe. Na mieste zomreli dvaja ľudia a jedna žena bola zranená. Útočník z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje NAKA ako teroristický čin.

Domov
Zdieľať
Diskusia